Vágólapra másolva!
A Spanyol Nagydíj időmérőjén megelőzte a Ferrarikat, ami jól tükrözi a csapat fejlődését, Maldonado viszont ismét a gumifalban végezte.

Felemásan sikerült a barcelonai időmérő a Lotus számára: Romain Grosjean a csapat idei legjobb edzéseredményét elérve az 5. rajtkockát kaparintotta meg, Pastor Maldonado viszont már a Q1-ben kicsúszott, és összetörte az autóját.

A tavalyi konstruktőri világbajnokság 4. helyezettje számára gyengén indult a 2014-es szezon. Az E22 gyerekbetegségei miatt az első négy futamon még pontot sem tudtak szerezni, de Grosjean nem titkolta, hogy a Spanyol Nagydíjon szeretné megnyitni a Lotus számláját. „Ezen a pályán nehéz előzni, ezért az első etapban kímélni akarjuk a gumikat, hogy minél tovább tudjunk a pályán maradni velük" – magyarázta. „Meglátjuk, mit érhetünk el, de mondanunk sem kell, hogy jó lenne pontokat szerezni végre."

A Lotus üzemeltetési igazgatója, Alan Permane szerint ez valóban összejöhet. „A gumistratégiák terén nincs túl sok lehetőség, mert mindkét gumikeveréken lehetségesnek tűnik hosszú etapot teljesíteni, vagyis nincsenek igazi buktatók" – vélte.

Maldonado autóját felteszik a trélerre az újabb baleset után Forrás: AFP/Tom Gandolfini

Maldonado a balesete miatt nem tett meg mért kört a Q1-ben, de mivel Jean-Eric Vergne-t a pénteki veszélyes kiengedésért tíz hellyel hátrasorolták a rajtrácson, a 21. kockából indulhat majd. „Ma nagy lehetőségem volt jól szerepelni, de sajnos elvesztettem az irányítást az autóm fölött, amely a 3-as kanyar kijáratánál hirtelen túlkormányzottá vált" – magyarázta. „Utána kell járnunk, hogy mi történt, és fel kell készülnünk holnapra."

„Ami a tempónkat illeti, meglehetősen ütőképesek voltunk, és folyamatosan fejlődtünk a hétvége során. Mivel a versenyre bőven maradt gumink, szabadon dolgozhatunk a stratégián, bízva abban, hogy vasárnap visszanyerünk néhány helyet."

Bár az idei F1-es autókat a kisebb leszorítóerő és a nagy nyomaték miatt nehezebb lett vezetni, Maldonado a kicsúszása ellenére azt állította, nem bánja ezt. „Én az igazat megvallva örülök neki, mert szeretek harcolni az autóval" – mondta a Sky Sportsnak.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!