Vágólapra másolva!
A csapat barcelonai fejlesztései nem váltak be, Adrian Sutil szerint Monacóban is van miért aggódniuk.

A Marussia és a Caterham mellett a Sauber az egyetlen csapat, amely a szezon első négy futamán egyetlen pontot sem gyűjtött. Az autójuk eredetileg túlsúlyos volt, s bár ettől a problémától legutóbb, a Spanyol Nagydíjon sikerült megszabadulniuk, Adrian Sutil elismeri, hogy a többi fejlesztésük nem vált be.

„A legnagyobb gondunk, és ezért nem szerepelünk elég jól, az autónk vezethetetlensége, amely nagyon különös élményt nyújt" – mondta Monacóban. „Egyes versenyeken egyszerűen kontrollálhatatlan. Barcelonában már nem csak nehezen vezethető, hanem kifejezetten vezethetetlen volt. Blokkoltak a kerekek elöl, hátul, alul- és túlkormányzottság lépett fel – megvolt minden."

„Ez a legrosszabb, amit el lehet képzelni. Ilyenkor fogalmunk sincs, hogyan oldhatnánk meg a problémát, mert bármit teszünk, cseberből vederbe kerülünk, és csak megsokszorozzuk a gondjainkat."

Vezethetetlen a Sauber Forrás: AFP

Sutil már az előszezonban is küszködött az új, drive-by-wire rendszerű fékekkel – a tesztek alatt többször kicsúszott –, és ezen a téren továbbra sem érzi magabiztosnak magát. „Még mindig nagyon furcsa, de azt hiszem, a gond abból is származik, hogy a kanyarok bejáratánál elveszik a tapadás" – magyarázta. „Ezért máshol kell keresgélnünk. Lehet, hogy a fékrendszer valójában jól működik, csak a tapadás nincs meg."

„Az igazat megvallva már az első tesztek után azt gondoltam, hogy huh, ez nehéz kezdet lesz, de az ember mindig pozitívan próbál gondolkodni."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!