Vágólapra másolva!
Az időmérőn leégett kasztni használhatatlanná vált, ezért a Mercedesnek egy teljesen új autót kell építenie Hamiltonnak a tartalékváz köré. A brit emiatt kénytelen lesz a bokszutcából rajtolni.

Lewis Hamiltont újabb csapás érte a Magyar Nagydíj időmérőjén, amelyen néhány perc után kigyulladt a Mercedese, így mért kör nélkül zárt. Az autója szemmel láthatóan súlyosan károsodott, és a csapat előzetes félelmei beigazolódtak: a kasztni is megsérült, ezért a tartalékváz köré egy vadonatúj autót kell építeniük a vasárnapi futamra.

Mindez automatikusan azt vonja maga után, hogy a 21. rajtkocka helyett Hamilton csak a bokszutcából, a szintén innen induló Kevin Magnussen mögül vághat neki a versenynek. "Ki kellett hoznunk az autót a parc fermé-ből. Muszáj volt teljesen újjáépíteni, hogy időben helyrehozzuk" - nyilatkozta Paddy Lowe, a Mercedes technikai igazgatója az Auto Motor und Sportnak.

Hamilton eredeti kasztnija teljesen összeégett Forrás: Farkas Péter (Origo)

A hibát üzemanyagszivárgás okozta. "Hirtelen jelentősen megugrott a benzin maximálisan engedélyezett, 100 kg/ó-s pillanatnyi átfolyási sebessége" - mondta Lowe. "Először azt hittük, hogy a mérőműszer romlott el, de utána 200 bar-ról 100 bar-ra csökkent a benzinnyomás. Ekkor egyértelművé vált, hogy valahol szivárgás van." A szakember hozzátette, hogy a tűz rongálása azért is nagy volt, mert az üzemanyag a tankon kívül, a motorba mélyen beépített nagynyomású pumpájánál folyt ki.

A Mercedes már a hockenheimi műszaki hibák után felállított egy minőségellenőrzési munkacsoportot. A csalódott Hamilton célja a versenyre az első öt helyezett közé kerülés, miközben csapattársa, a világbajnokságot 14 ponttal vezető Nico Rosberg az élről rajtolhat majd.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!