Vágólapra másolva!
Jos Verstappen fia a Red Bull, Emerson Fittipaldi unokája pedig a mexikói Telmex tehetségkutató programjából próbál a Forma-1-be jutni.
Max Verstappen Forrás: Red Bull

Az ex-Forma-1-es Jos Verstappen fia, Max felvételt nyert a Red Bull Junior Teambe, az energiaitalos cég autóversenyző tehetségkutató programjába. A 16 éves holland versenyzőpalánta idén első szezonját tölti a Forma 3-as Európa bajnokságban, és már hét futamon aratott győzelmet.

Ez a teljesítmény felkeltette a Mercedes és a Red Bull érdeklődését is, Max végül az osztrákok tehetségkutató programjának fogadta el az ajánlatát. „Nagyon örülünk, hogy bejelenthetjük: Max Verstappen elfogadta a meghívásunkat, és csatlakozott a Red Bull Junior Teamhez" – áll a Red Bull közleményében. „Ő azonnali hatállyal része lett a programunknak, a Forma-3-as idényét ezen a hétvégén a Nürburgringen már a Red Bull Junior csapat színeiben folytatja.”

Az osztrákok azt is bejelentették, hogy Verstappen részt vesz idén a Makaói Nagydíjon jelenlegi csapatával, a Van Amersfort Racinggel. A fiatal holland nemrég vezethetett egy Formula Renault 3.5-ös versenyautót a Red Bull Ringen, de ez még nem rendes teszt volt, csak egy fotósorozatot készítettek.

Pietro Fittipaldi Forrás: Totalrace.com

Egy másik egykori Forma-1-es sztár leszármazottja is jó úton van afelé, hogy pár év múlva a Forma-1-ben találkozhassunk a nevével. A 67 éves kétszeres Forma-1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája, Pietro nemrég költözött át az Egyesült Államokból Európába, hogy szerencsét próbáljon a Brit Forma-3-as bajnokságban. A 18 éves, Miamiben született versenyző annak a Telmex által szponzorált tehetségkutató programnak a növendéke, amely Sergio Pérezt és Esteban Gutiérrezt is Forma-1-es versenyzői álláshoz segítette. „Szerintem két-három év múlva Pietro ott lehet a Forma-1-ben” – nyilatkozta Emerson Fittipaldi a brazil Globo televíziónak. Az idős Fittipaldinak egyébként a testvére, Wilson, és az unokaöccse, Christian is versenyzett már a Forma-1-ben.

„Nehéz ügy bekerülni, de jók a támogatói és nagyon elkötelezett” – folytatta a 67 éves legenda. „Jól teljesít idén a Brit Forma-Renault bajnokságban, és jól ment a Nascarban is. Pietro most egy nagyon jó programban szerepel, ugyanabban, ahol Pérez és Gutiérrez. Ez egy nagyon jól megalkotott rendszer, segíteni fog Pietrónak abban, hogy eljusson a Forma-1-be. Ő mindent jól tesz ahhoz, hogy elérje ezt a remek célt” – tette hozzá Fittipaldi.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!