Vágólapra másolva!
A Caterham után a Marussiánál is lecserélik az egyik versenyzőt a Belga Nagydíjra: Max Chilton autóját a hétvégén az amerikai Alexander Rossi vezetheti. Chilton közölte, ő maga választotta ezt a lehetőséget, mert a csapatnak pénzre van szüksége.

A Marussia csütörtökön bejelentette, hogy Max Chilton helyén Alexander Rossi versenyezhet a Belga Nagydíjon, ami a Caterhamnél végrehajtott André Lotterer-Kamui Kobajasi váltáshoz hasonlóan valószínűleg csak erre a hétvégére szól.

"Nem állt szándékunban versenyzési lehetőséget adni Alexandernek idén, de a körülmények fényében örülünk, hogy megadhatjuk neki. Természetesen reméljük, hogy minél előbb visszatérhetünk a rendes pilótafelállásunkhoz, most azonban minden jót kívánunk Alexandernek a hétvégére" - nyilatkota John Booth csapatfőnök.

Chilton az őt támogató PR-cégen keresztül közleményt adott ki, amelyben kifejtette, hogy maga döntött erről a lehetőségről. "Max Chilton önként lemondott a versenyzőüléséről a hétvégi spái versenyen, hogy a csapat hozzájusson a szükséges pénzügyi forrásokhoz az ülés eladásával. Max jelen lesz a futamon, és minden lehetséges eszközzel támogatni fogja a csapatot" - áll a közleményben. " A Marussia több befektetővel tárgyal, és a számítások szerint a helyzet rendeződik a következő, monzai versenyig."

Max Chilton helyett Alexander Rossi indul a Belga Nagydíjon Forrás: Farkas Péter (Origo)

Rossi készen áll

A 22 éves Rossi korábban négy pénteki edzésen már vezethetett F1-es autót, köztük az idei Kanadai Nagydíjon is - mindannyiszor egy Caterhamet, de a nyáron átigazolt a Marussiához tesztpilótának. 2007 közepe óta ő az első amerikai versenyző a Forma-1-ben.

"Alig tudom megköszönni a Marussia F1-es csapatának a belém vetett bizalmat" - mondta. "Ez hatalmas élmény nekem. Sok mindenre kell felkészülnöm rövid idő alatt, ugyanakkor már elég régóta úgy érzem, hogy készen állok a feladatra."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!