Vágólapra másolva!
Willi Weber elfogadhatatlannak tartotta Sebastian Vettel és Fernando Alonso hisztijét a Brit Nagydíj alatt, és nem csodálkozik rajta, hogy az ilyen megnyilvánulások miatt a nézők elfordulnak a Forma-1-től.

Michael Schumacher egykori menedzsere, Willi Weber nem csodálkozik azon, hogy az utóbbi időben csökkent a Forma-1 nézettsége. A negatív trend egyik okát a markáns karakterek hiányában látja.

„Ki akarja azt hallgatni, hogy ezek a nyámnyila alakok a rádión sírnak?" – vetette fel a Sport Bildnek Sebastian Vettel és Fernando Alonso silverstone-i párharcáról, melynek során mindketten folyamatosan egymásra panaszkodtak a rendszeres pályaelhagyások miatt. „Már nincsenek olyan karakterek a mezőnyben, mint Ayrton Senna, Michael Schumacher vagy Jacques Villeneuve volt. Ők nem a rádión panaszkodtak, hanem a pályán adták volna meg a választ."

Willi Weber "nyámnyila alakoknak" tartja a mai pilótákat Forrás: Farkas Péter (Origo)

Weber, aki legutóbb Nico Hülkenberg pályafutását egyengette, ugyanakkor elsősorban nem a versenyzőket hibáztatja a problémák miatt. „A Forma-1 hanyatlásának számtalan oka van. Először is, fejétől rohad a hal" – mutatott rá. „Bernie Ecclestone már túl öreg ahhoz, hogy megértse az új médiát, az FIA elnökének, Jean Todtnak pedig hiányzik a kellő hatalma. Ezek az emberek kizárólag a saját érdekeiket nézik."

A korábbi csapatfőnök, Giancarlo Minardi szerint az egyes istállók közötti érdekellentétek is gátolják a Forma-1 fejlődését. „Az F1 egyre inkább két részre szakad. A csapatok egy része arra törekszik, hogy vezető szerephez jusson, míg mások a túlélésért küzdenek" – mondta. „Nekik muszáj lesz összehangolniuk az ellentétes érdekeiket azért, hogy az F1 új nézőket hódítson meg, jobban promótálja magát, és hatékonyabban szerezzen szponzorokat. Ehhez valószínűleg újra kell írni a szabályokat is, hogy mindenki számára világossá és érthetővé váljanak."

Részletes elemzésünk a Forma-1 nézettségének csökkenéséről itt olvasható.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!