Vágólapra másolva!
Maranellóból fogják vásárolni a hajtásláncot, de mindkét fél bízik benne, hogy az együttműködésük kitágítja a hagyományos motorszállítói partnerség kereteit.

A Ferrari szerdán koraeste bejelentette, hogy motorszállítói megállapodást kötött a Forma-1-hez 2016-ban csatlakozó új amerikai csapattal, a Haasszal, amely a napokban Haas F1 Teamre változtatta a hivatalos nevét.

„Pár hónappal ezelőtt üzleti megállapodást kötöttünk Gene Haasszal, ez a mostani egy természetes lépés az egyre szorosabbra fonódó kapcsolatunkban" – mondta a Ferrari főnöke, Marco Mattiacci. „Az Egyesült Államok a Ferrari egyik legfontosabb piaca, amely rengeteg érdekes lehetőséget tartogat. Már alig várjuk, hogy segíthessünk versenyképessé tenni a Haas F1 Teamet a Forma-1 rajtrácsán."

A Ferrari fogja szállítani a motort a Haas F1 Teamnek is Forrás: AFP

Mattiacci „stratégiai" jellegűnek nevezte a megállapodást, célozva rá, hogy az reményei szerint túl fog mutatni a hajtáslánc eladásán. „Miközben arra törekszünk, hogy az összes ügyfélcsapatunk számára megerősítsük a motorfejlesztési programunkat, meggyőződésünk, hogy ebből az együttműködésből több nőhet ki a motorok és a hozzájuk kapcsolódó műszaki szolgáltatások hagyományos körénél" – mondta.

Gene Haas szintén szeretné, ha a megváltozó szabályrendszert kihasználva nem csupán a hajtásláncot, hanem más részegységeket is a Ferraritól vásárolhatna meg. „Nincs a Forma-1-ben kiválóbb vagy gazdagabb hagyományokkal rendelkező csapat a Ferrarinál" – vélte. „Kezdettől fogva részt vesznek az F1-ben, és most kezdettől fogva részei lesznek a Haas F1 Team történetének is."

A Ferrari a saját alakulata mellett jelenleg a Marussiának és a Saubernek szállít hajtásláncot, amely azonban bevallottan elmarad az etalonnak tekintett Mercedesétől.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!