Vágólapra másolva!
Meglepődött, milyen közel tudott kerülni a Mercedesekhez, és úgy érzi, vasárnap is lehet esélye Szingapúrban. Vettel bosszankodik az elrontott utolsó köre miatt.

Ahogy arra a hétvége előtt számítani lehetett, a szingapúri időmérőn a Red Bullok kerültek a legközelebb a Mercedesekhez, és az időmérőn a veszélyesnek tűnő Ferrarikat is sikerült legyőzniük. A 3. rajthelyet megszerző Daniel Ricciardo elmondta, a helyezésén is meglepődött, de azon még jobban, hogy milyen közel kerültek a pole pozícióhoz: mindössze 173 ezred választotta el Lewis Hamilton idejétől.

„Tegnap még elég nagy volt az előnyük hozzánk képest, ma viszont kevesebb, mint 2 tizeddel maradtunk el tőlük. Azt hittük, több van a Mercedesekben, így viszont érdekes lehet a verseny" – mondta az ausztrál, aki úgy érzi, van esélye megszerezni idei negyedik győzelmét. „Mindenképpen harcolni fogok érte, aztán majd meglátjuk, hol sikerül végeznem."

„Itt nehéz előzni, de szerintem van rá esélyünk, hogy felvegyük a versenyt a Mercedesekkel" – tette hozzá. „Ha lesz rá lehetőségem, hogy megelőzzem őket, mindenképp meg fogom próbálni – ettől a korábbi futamokon sem ijedtem meg."

Ricciardót meglepte a Red Bull jó tempója Forrás: AFP

Vettel csalódott

Ricciardo elmondta, kulcsfontosságú lehet, hogyan kapja el a rajtot, és a megfelelő stratégia kiválasztása is nagyon fontos lesz. Míg az ausztrál magabiztosan nyilatkozott az időmérő után, Sebastian Vettel csalódottan ismerte el, hogy nem tudott mindent kihozni az autójából. „Nem vagyok elégedett az utolsó körömmel. Azt hiszem, túl keményen hajtottam, és nem sikerült rendesen összeraknom a kört" – mondta a német, aki úgy érezte, akár 2 tizeddel is jobb kört futhatott volna.

Csapattársához hasonlóan Vettel is a jó rajtban és a stratégiában bízik, bár arra számít, hogy a legtöbb istálló hasonlóan közelíti majd meg a versenyt. „Nem lesz sok lehetőségem, ha kiderül, hogy minden csapatnál ugyanaz a stratégia működik a legjobban. A gumikra mindenesetre vigyáznunk kell, aztán majd meglátjuk, hogyan alakul a verseny."

Vettel nem biztos benne, hogy Szingapúrban le tudja másolni Ricciardo monzai stratégiáját, és a többieknél tovább kint tud maradni a pályán. „Nem hiszem, hogy itt jelentősen meg tudjuk nyújtani az etapunkat. Monzában elég kicsi volt a gumikopás mértéke, itt viszont teljesen más a helyzet, hiszen több kanyar van" – nyilatkozta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!