Vágólapra másolva!
Estorilban egy győzelemmel és egy 4. hellyel zárta az AutoGP szezonját, ez simán elég volt az összetett dobogójának középső fokához.

Kiss Pál Tamás a 2. helyen zárta az AutoGP 2014-es bajnokságát, amely vasárnap a portugáliai Estorilban, a szezon 15-16. futamával ért véget. Az évet a Zele Racing csapatnál kezdő, de a Virtuosi UK-nél befejező, 23 éves magyar versenyző a bajnok Kimiya Sato távollétében megrendezett hétvégén bravúrosan szerepelt: miután az esős szabadedzést fölényesen megnyerte, elhódította a pole pozíciót, majd az első viadalon idei harmadik győzelmét aratta. Az összetett 2. helyéhez már ez is elég volt.

A rajtnál, amelyet egy eljárási szabálytalanság miatt meg kellett ismételni, Kiss simán megtartotta a vezetést, és a Safety Car mögötti újraindítás után elhúzott üldözőjétől, a Zele Racingnél vendégszereplő, korábbi F1-es versenyző Antonio Pizzoniától, aki egy elrontott bokszkiállás miatt végül csak a 4. helyen ért célba.

A második futam fordított rajtrácsán Kissnek a 8. kockából kellett indulnia, de a 3. körben már 4., 6 körrel később pedig 3. volt, köszönhetően annak, hogy megelőzte Michele La Rosát. Ezúttal azonban az ő kerékcseréje sikerült rosszul, ezért átmenetileg visszaesett a 6. helyre, ahonnan a többiek kiállása után jött fel a 4-edikre.

Kiss Pál Tamás 2. lett az AutoGP bajnokságában Forrás: Kiss Pál Tamás

„Az utolsó szakaszban hiába voltam egy kicsivel gyorsabb, mint az előttem haladók, már nem tudtam előrébb lépni. A csapattársam pedig sajnos csak nyolcadik lett, így nem sokkal, de lemaradtunk a csapatbajnoki címről, ami miatt volt némi csalódottság házon belül" – mondta.

„Összességében azonban úgy gondolom, sikerült helytállnunk, és emelt fővel térhetünk haza mindannyian. A sok kedves üzenetet, a gratulációkat és a szurkolást pedig ezúton is köszönöm! Csak úgy, mint az egész év során, ezen a hétvégén is rengeteget jelentett számomra, hogy ennyien álltok mögöttem!"

Kiss Pál Tamás – aki egyelőre nem tudja, jövőre hol folytatja a pályafutását – három győzelemmel, egy pole pozícióval és egy leggyorsabb körrel, valamint 206 ponttal zárta az AutoGP szezonját. 14 ponttal maradt le Satótól, aki négy versenyen, a monzai és az estorili hétvégén nem állt rajthoz. A Virtuosi UK versenyzői 332 pontot gyűjtöttek, így a csapat mindössze 7 ponttal maradt alul a bajnok Supernova Internationallel szemben.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!