Vágólapra másolva!
Vijay Mallya a csapat történetének „egyik legjelentősebb döntéseként” jellemezte, hogy 2015-től a világ egyik legjobb szélcsatornájában végzik az aerodinamikai teszteket.

A Force India bejelentette, hogy a 2015-től idénytől a Toyota egykori Forma-1-es csapatának szélcsatornáját fogják használni az aerodinamikai tesztekhez. Az istálló nagy előrelépést vár a döntéstől, hiszen a kölni létesítményt a világ egyik legjobb szélcsatornájaként tartják számon.

A Toyota szélcsatornáját az elmúlt években több csapat is használta, tavaly például a Ferrari vette igénybe, miután a maranellói létesítményüket lezárták egy alapos felújítás idejére. A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya úgy véli, az új szélcsatorna használatáról született döntés „az egyik legjelentősebb" a csapat történetében.

A Force India előrelépne az új létesítmény segítségével Forrás: AFP

„Ez a döntés is azt jelzi, hogy a jövőben is egy versenyképes istállóként szeretnénk részt venni a Forma-1-es versenyeken" – mondta az indiai. „Ez a fennállásunk egyik legfontosabb döntése, hiszen lehetőséget kapunk arra, hogy a világ egyik legjobb szélcsatornáját használjuk."

Mallya szerint a kölni szélcsatorna használata jó alapot biztosít ahhoz, hogy a jövőben még erősebb istállóvá váljanak, és felvehessék a versenyt az élcsapatokkal is. A Forma-1 Sportszabályzata egyébként lehetővé teszi, hogy a csapatok évente eldöntsék, melyik szélcsatornát akarják használni, de 12 hónapon belül már nem módosíthatnak ezen. A Force India eddig a saját, Brackley-ben található szélcsatornáját használta, ezt a jövőben külső ügyfelek számára teszik elérhetővé.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!