Vágólapra másolva!
Továbbra is drukkol a Ferrari sikeréért az olasz sportautó gyár korábbi elnöke, aki a márka legnagyobb rajongójának tartja magát.

Októberi távozása óta sem fordított hátat a Ferrarinak korábbi elnöke, Luca di Montezemolo, aki magát a márka „legnagyobb rajongójának" nevezte „még akkor is, ha ez egy korszak vége a számomra és a Ferrari számára is." A novemberben az Alitalia légitársaság igazgatótanácsának elnökévé kinevezett üzletember azt is elmondta, hogy most „egy új, talán kicsit anyagiasabb, de így is fontos időszak" veszi kezdetét.

A Ferrarit az elmúlt negyven év során többször is felfuttató Montezemolo a FIAT-Chrysler Automotive átszervezésének esett áldozatául. A helyét jelenleg a vállalatcsoport első embere, Sergio Marchionne foglalja el, aki közben a korábbi elnök utolsó komolyabb kinevezettjétől, Marco Mattiaccitól is megvált. Róluk nem beszélt, az öt év után szintén távozó Fernando Alonsóról viszont igen.

Marchionne és Montezemolo, aki továbbra is szurkol a Ferrarinak Forrás: Ferrari

„Szomorú vagyok Fernando Alonso miatt, de (Sebastian) Vettel helyes választás" – jelentette ki. „Ő és a Ferrari egyformán vágyik a bosszúra" – utalt a viszontagságos 2014-re Montezemolo. „Hogy visszatér-e a Ferrari mostanában a győzelemhez vezető útra? Nagyon bízom benne. Fontos, hogy elhivatottak maradjanak, és összetartsanak, aztán majd meglátjuk."

Alonso köszönetet mondott

Noha Fernando Alonso már azután hagyta el Maranellót, hogy Montezemolo is távozott, a spanyol versenyző még 2013-ban, az előző elnökkel kezdte megvitatni az átigazolás lehetőségét. A kétszeres világbajnok alkalomszerű vitáik ellenére közel állt Montezemolóhoz, akivel megállapodtak, hogy ha a 2014-es szezon sem hoz sikert, megfontolják a szakítást.

Győzelmek helyett egyre gyengébb eredmények jöttek, Alonso pedig elvesztette a hitét, ezért új lehetőségek után nézett, amelyeket a McLarennél talált meg. A Ferrari mellett viszont korábban már elkötelezte magát, így a váltáshoz munkáltatója beleegyezése is szükséges volt.

„Volt még hátra két évem a szerződésemből, de a projekt már nem volt érdekes számomra, ezért megpróbáltam alternatívát keresni" – idézte Alonsót az El Mundo. „Köszönettel tartozom nekik, mert kötelezhettek volna arra, hogy maradjak" – utalt a Ferrarira, amelynek új vezetése nem a kétszeres világbajnokban látta a jövőt: leigazolták a helyére az idén szintén küszködő, de négyszeres vb-győztes, és bevallottan Ferrari rajongó Sebastian Vettelt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!