Vágólapra másolva!
Jock Clear tényleg elhagyja a Mercedest, és Sebastian Vettel munkáját fogja segíteni – a kérdés, hogy mikor kezdhet.

Már napok óta rebesgették, de a Mercedes most meg is erősítette, hogy Jock Clear, aki eddig Lewis Hamilton teljesítményért felelős mérnökeként dolgozott, elhagyja a csapatát. Az 51 éves brit szakember a Ferrarihoz tart, ahol várhatóan az egyre nagyobb lendületet kapó átszervezés keretében menesztett főmérnök, Pat Fry helyét foglalhatja el.

A kérdés csak az, hogy mikor, mert a Bild úgy tudja, a Mercedestől való távozását követően egy évig elvileg nem dolgozhatna máshol. A Ferrari ezért az F1-ben bevett gyakorlat szerint valószínűleg megpróbál majd megállapodni Clear előző csapatával, hogy engedjék el, így már 2015-ben munkába állhasson Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen mellett.

Clear (balra) Villeneuve-vel 2003-ban Forrás: AFP/Normand Blouin

Miután az idén két csapatfőnökétől – Stefano Domenicalitól és Marco Mattiaccitól –, az elnökétől, Luca di Montezemolótól, valamint Pat Fry-tól, a főtervező Nick Tombazistól és a gumiszakértő Hirohide Hamashimától is megvált, a maranellói istállónak égető szüksége van jó szakemberekre.

Clear jó választásnak tűnik, hiszen a paddock legrutinosabb tagjainak egyike: 1997-ben Jacques Villeneuve vb-címéhez asszisztált a Williamsnél Michael Schumacher ellen, akinek az oldalán viszont később, 2011-ben és 2012-ben szintén dolgozott. Időközben volt Takuma Sato és Rubens Barrichello mérnöke is a Hondánál, előzőleg pedig Johnny Herbertet és David Coulthardot segítette a Lotus illetve a Williams kötelékében.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!