Vágólapra másolva!
A hírek szerint kék-sárga színekre váltó Sauber továbbra is anyagi gondokkal küszködik, ezért nem biztos, hogy elkészülnek a jerezi tesztig.

Brazil sajtóértesülések szerint a Sauber megváltozott festéssel vág neki a 2015-ös idénynek, az eddigi szürkét kék és sárga színekre cserélhetik le. A váltásra természetesen egy új szponzor miatt kerülne sor: az autó festését a brazil újonc, Felipe Nasr személyes támogatója, a Banco do Brasil kedvéért módosítanák. A 22 éves pilóta tavaly szintén kék-sárga autóval végzett a GP2 3. helyén az összetettben.

Bár a Sauber másik új versenyzője, Marcus Ericsson is jelentős szponzori támogatottsággal érkezik, a brazil Universo szerint a csapat továbbra is anyagi gondokkal küszködik. Egyszer még a 2015-ös autójuk építését is le kellett állítaniuk, mert elfogyott a fejlesztésekre szánt pénzük. Mivel a motorokért is csak későn tudtak fizetni a Ferrarinak, alaposan lemaradtak a fejlesztésben, ezért az is felmerült, hogy a február 1-jén kezdődő jerezi tesztet ki kell hagyniuk.

Új színeket kaphat az idei Sauber Forrás: AFP

A Sauber még azt sem jelentette be, mikor mutatják be az új autókat, de egy szóvivő az Universónak azt mondta, keményen dolgoznak azon, hogy már az első teszten részt tudjanak venni. Amikor a csapat anyagi helyzetéről kérdezték, a szóvivő annyit mondott, hogy a pénzügyekről nyilvánosan nem szeretne beszélni.

A Caterhamtől átigazoló Ericsson közben optimistán várja az idényt új csapatával. „Kétségtelen, hogy a Sauber 2014-es idénye csalódást keltő volt, de mindenki nagyon keményen dolgozik a visszavágáson – mindenkinek meg akarjuk mutatni, hogy képesek vagyunk jó munkát végezni."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!