Vágólapra másolva!
Kiterjesztené a szuperlágy gumik működési tartományát a Pirelli, ezzel szeretnék összetettebbé és változatosabbá tenni a versenyeken használt stratégiákat. Jelentős változásokra nem kell számítani a gumik terén.

Gyorsabb autókra számítanak, de ettől függetlenül sem változtatják meg gyökeresen a gumik felépítését és keverékét a Pirellinél. Paul Hembery, a vállalat motorsport igazgatója szerint a versenystratégiákat gyakran befolyásoló szuperlágy abroncsokat viszont módosítják.

„Igazából csak egyetlen változást tervezünk, a szuperlágyon alakítunk kicsit, hogy a működési tartományán javítsunk a hőmérsékletek tekintetében" – foglalta össze a Sky Sportsnak. „A hátsó gumik szerkezetén is változtattunk, hogy a hőeloszlás kicsit jobb legyen a felmelegedés során, de ezek technikai részletek, amelyek valószínűleg untatják a nézők többségét, számunkra viszont nagyon fontosak."

Hembery ugyanakkor kijelentette, hogy a tavalyit megelőző évekkel ellentétben, amikor a gumik átalakítása alaposan felborította az erősorrendet, ezúttal nem kell alapvető átrendeződésre számítani.

A módosítások „befolyásolják, hogy miként lehet fenntartani a teljesítményt a versenytáv során, és jelentősen különbségeket okozhatnak. Kis lépéseket teszünk az idén, inkább evolúcióról, mint forradalomról van szó."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!