Vágólapra másolva!
Szerinte a Sauber bevágott elé egy előzési kísérlet közben, és nekiment a Williams elejének, amikor ő egy felvezető körön járt.

Szokatlan incidens történt a barcelonai tesztsorozat első napján: a Williams tesztpilótája, Susie Wolff és a Sauber új versenyzője, Felipe Nasr összeütközött egy látszólag ártalmatlan helyzetben. A baleset az 5-ös kanyarnál, egy balos hajtűnél történt, és mindkét autó megrongálódott benne – a gumifal előtt megállt Saubernek letört a hátsó vezetőszárnya és a jobbhátsó kereke, míg a Williamsről a balelső kerék lógott le csúnyán.

Miután visszatért a garázsba, Nasr az F1-es mobil applikáción megjelent videó tanúsága szerint azt állította a csapatának, hogy Wolff nem vette észre őt a pályán. „Azt mondta, nem látott. Felvezető körön volt a lágy gumikkal, és a jobboldalon haladt. Én voltam a baloldalon" – magyarázta Nasr.

Wolff visszatér a bokszba az ütközés után Forrás: AFP/Lluis Gene

Wolff azonban egyértelműen a vetélytársát hibáztatta az ütközés miatt, amellyel annak ellenére mindketten sok időt vesztettek, hogy a nap végére a csapatuk megjavította az autójukat. „Nagyon balszerencsés volt, ami történt, mert a teszteken senki nem akar időt veszteni, márpedig most a délután nagy része kiesett számunkra" – panaszkodott. „Én a felvezető körömnél tartottam, ő viszont valószínűleg már mért körön járt. Éppen az 5-ös kanyarhoz fékeztem, és tartottam a szokásos ívet, amikor bevágott elém, és a hátsó kereke elkaszálta az autóm elejét. Felesleges ütközés volt."

Az incidensig egyébként pont ők ketten tették meg a legtöbb kört. Wolff már 82-nél járt, és addig hosszabb etapokat teljesített kiegyensúlyozott időeredményekkel. Végül 86 körnél állt meg a számlálója, és a 10. helyen zárta a napot, míg az 5. helyen végző Nasr 79 kört töltött a pályán. A leggyorsabb kört Pastor Maldonado futotta a Lotusszal.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!