Vágólapra másolva!
Számítógépes grafikákon már látható a Force India 2015-ös autója, amely várhatóan pénteken reggel érkezik Barcelonába, így az utolsó két tesztnapon még érdemi munkát is végezhetnek az autóval.

Anyagi nehézségek miatt az utolsó tesztig kénytelen várni a Force India az új autójának kipróbálására, de a silverstone-i csapat bejelentette, hogy a hétvégén már bemutatkozik az idei modelljük.

„A VJM08 péntek reggel érkezik Barcelonába, a végső beállításokat a garázsban fogjuk elvégezni” – nyilatkozta Otmar Szafnauer, a csapat ügyvezető igazgatója. „A célunk, hogy már pénteken pályára lépjünk, és a hétvégén olyan sokat menjünk az autóval, amennyire csak lehet.”

A késlekedés abból adódott, hogy a Force India nem tudta idejében rendezni a számláit a beszállítói felé, így azok az új autó nélkülözhetetlen elemeit csak késve kezdték el legyártani. Ennek köszönhetően a csapat az autók építésével is megcsúszott, ezért nagyon siettek, hogy legalább az utolsó tesztre oda tudjanak érni.

Az első kép a VJM08-ról Forrás: Force India

„Jól haladtunk az elmúlt napok során, és már be is indítottuk az autót a gyárban” – árulta el Szafnauer. „Mindig kulcsfontosságú pillanat, amikor egy autó életre kel. Az összes részlegünk hihetetlen energiákat mozgósított meg a mögöttünk lévő hónapok alatt, hogy eljussunk ebbe a fázisba, és nagyon várjuk, hogy a hét későbbi része során lássuk az autót a pályán haladni.”

Nincs meglepő részlet

A Force India már januárban bemutatta új autójának azt a részletét, amely a közvéleményt a legjobban érdekli: az orr változatlan maradt a Mexikóvárosban leleplezett bemutató autóhoz képest, a grafikákon látható új modell viszont már a többi részletében is eltér a tavaly használttól.

A legfeltűnőbb, hogy a silverstone-i mérnökök elhelyezték az orrkúp felső részén a több csapat által is használt, fülekre hasonlító kamera-bekötési pontokat. Az arányos, letisztult hatást keltő autó az idei szezon során is a Mercedes hajtásláncát fogja használni, az újat ebből is az e heti teszten próbálhatják ki először.

Noha a szponzorok tiszteletére szervezett januári bemutatón a Force India vezetése és pilótái még optimistán nyilatkoztak, a tesztnapok nagy részének kihagyása után várhatóan hátrányban lesznek a szezon első futamain .

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!