Vágólapra másolva!
John Booth szerint óriásit léptek előre, és a második nagydíjhétvégén már a szabadedzéseken is részt tudnak venni. Ecclestone továbbra is dühös rájuk, és az útiköltségeiket is velük akarja kifizettetni.

A Manor csapatfőnöke, John Booth kijelentette, a csapat a legjobb úton halad afelé, hogy az idény második nagydíjhétvégéjén, Malajziában gond nélkül rajthoz álljanak a versenyen. A szezon előtt az utolsó pillanatban megmentett kis csapat Ausztráliába is elutazott, de egyetlen edzésen sem hajtottak a pályára, mert nem sikerült időben felkészíteniük az autóikat.

Booth szerint „teljesen biztos", hogy Roberto Merhi és Will Stevens már a pénteki szabadedzéseken a pályára hajthat Malajziában. „Most teljesen más helyzetben vagyunk, mint az előző hét elején" – mondta. „Akkor is óriásit léptünk előre, de sajnos nem eleget. Most viszont már hétfőn megérkezünk Malajziába, kedden elkezdjük a munkát a helyszínen, és biztos vagyok benne, hogy pénteken pályára tudunk hajtani."

A Manor sokak szerint csak azért utazott el Ausztráliába, hogy ne szegjék meg a szerződésüket, és jogosultak maradjanak a tavalyi konstruktőri 9. helyükért járó pénzdíjra. A csapat azonban továbbra is azt állítja, hogy mindent megtettek az indulás érdekében. Mivel Ausztráliában teljes felszereléssel és két szabályos autóval jelentek meg, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is úgy ítélte meg, hogy részt vettek a nagydíjhétvégén, ezért büntetést sem érdemelnek.

A Marussia hamvaiból feltámadt Manor azt ígéri, Malajziában nem lesz gond Forrás: AFP

Bernie Ecclestone azonban továbbra is dühös az istállóra, szerinte a csapat is pontosan tudta, hogy reménytelen a melbourne-i indulásuk. „Lehetetlen helyzetben voltak, ezért nem is szándékoztak elindulni. Akkor sem tudtak volna rajthoz állni, ha valaki pisztolyt szorított volna a fejükhöz" – jelentette ki, majd hozzátette, a Manornak ki kell fizetnie az ausztráliai útjuk költségeit is.

„Ezt általában mi fizetjük a csapatoknak, de azzal a feltétellel, hogy valóban részt vesznek a versenyeken. A Manor viszont ki sem hajtott a garázsból, ezért fizetniük kell" – jelentette ki Ecclestone, aki szerint az FIA-nak „meg sem szabadott volna engednie", hogy a Manor ilyen felkészületlenül elutazzon Melbourne-be.

Mivel az FIA Ausztráliában a Manor mellé állt, a kis csapat egyelőre fellélegezhet, ha viszont Malajziában sem sikerül rajthoz állniuk, valószínűleg nagy bajba kerülnek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!