Vágólapra másolva!
A francia előzött a Q2 elején, pedig nem lett volna szabad, a mezőny legkisebb csapatán pedig megkönyörültek a sportfelügyelők Szepangban.

Két hellyel hátrasorolták Romain Grosjeant a holnapi Malajziai Nagydíj rajtrácsán, mert a Q2 elején, a rajtrács kijáratánál előzött, vagyis az autója nem abban a pozícióban hagyta el a bokszutcát, amelyikben beállt a sorba. A francia így a 8. helyett a 10. kockából indulhat, Valtteri Bottas és Marcus Ericsson léphet előre egy-egy helyet.

Szintén a sportfelügyelők határoztak úgy az időmérő után, hogy engedélyezik a Manor-Marussia részvételét a holnapi futamon, miután a szabadedzéseken mindkét versenyzőjük képes volt a 107%-on belüli köridőre. Roberto Merhi ezt az időmérőn már nem tudta megismételni, Will Stevens pedig műszaki hiba miatt nem tudta kvalifikálni magát.

Grosjean a bokszutcában vétkezett Forrás: Lotus F1 Team

„Reménykedtünk abban, hogy beférünk a 107%-on belülre, ezért hajtottunk a hétvégén. Sajnos végül 0,4 másodperccel lemaradtunk erről. A három szabadedzés alatt azonban Will megmutatta, hogy az autó nagyjából tudja a szükséges tempót, én viszont megpördültem a 3. szabadedzésen, és tegnap sem tudtam következetes tempót menni” - mondta Merhi.

„Ez az első hétvégénk a pályán, és tudtuk már előtte is, hogy sok és kemény munka vár ránk, ez még csak a kezdet. Habár csalódottak vagyunk az időmérő eredménye miatt, továbbra is arra kell koncentrálnunk, hogy most itt lehetünk.”

Az FIA döntése egyben azt is jelenti, hogy a Manor a tavalyi Orosz Nagydíj óta először vesz részt F1-es futamon, és várhatóan újra húsz autó rajtolhat el.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!