Vágólapra másolva!
A csapat elnöke, John Booth reméli, hogy a Marussiából lett Manor visszatérése az F1 mezőnyébe inspirálja majd Jules Bianchit és családját a gyógyulás útján. Booth képletesen úgy fogalmazott, „a versenynek nincs vége a kockás zászlóig.”

A súlyos fejsérülése miatt továbbra is kómában lévő Jules Bianchinak ajánlotta a Manor csapat – egyelőre részleges – visszatérését az F1-be John Booth, az istálló elnöke. A brit szakember kijelentette, hogy a francia versenyző által szerzett két pont mentette meg a teljes csődtől a dinningtoni csapatot.

„Nélküle, és az általa tavaly Monacóban szerzett két pont nélkül nem lennénk itt” – idézte a francia Auto Hebdo magazin. „Végül is, ez győzte meg az új befektetőket a csapatban rejlő potenciálról. Azzal, hogy most itt vagyunk, azt üzenjük Jules-nek, hogy a versenynek nincs vége, amíg a kockás zászlóval le nem intik.”

Forma-1, Jules Bianchi, Marussia Forrás: AFP

Booth és kollégái a szakadék széléről rántották vissza a Manor csapatot a tél folyamán, miután korábbi tulajdonosuk, az orosz Andrej Cseglakov a Szocsiban rendezett Orosz Nagydíj után abbahagyta az akkor még Marussia néven működő istálló finanszírozását. Két héttel korábban Jules Bianchi súlyos fejsérülést szenvedett a Japán Nagydíjon, amikor a pályáról kicsúszva egy másik autót mentő munkagépnek ütközött.

„Nem tudom, hogy a pályán való jelenlétünk bármit segít-e a szüleinek, de remélem igen, bár ez csak apró és jelentéktelen dolog. Mi már kilábaltunk a legnehezebb megpróbáltatásból, amin a Manor valaha keresztül ment, és nincs kétségem afelől, hogy Jules is sikerrel jár.”

Még nem rendeződött minden a Manornál

Bár a csapat teljes személyzete és felszerelése elutazott az Ausztrál Nagydíj helyszínére, a Manor autói mégsem tudták elhagyni a bokszot, mert állításuk szerint a csődeljárás során majdnem elárverezett informatikai eszközökre ismét telepíteniük kellett a működéshez szükséges szoftvereket, ami nem sikerült időben, így Will Stevens és Roberto Merhi nem tudott pályára lépni.

A hiányzás miatt az FIA is beidézte a csapat menedzsmentjét, de a Manor egyelőre megúszta a büntetést, Bernie Ecclestone viszont azt nyilatkozta, hogy kifizetteti a csapattal a szállítási költségeket. Az istálló képviselői ettől függetlenül úgy nyilatkoztak, hogy a jövő hétvégi Maláj Nagydíjon már várhatóan versenyezni tudnak majd.

Az Ausztrál Nagydíjon felmerült, hogy a szponzori pénzeket nem hozó Roberto Merhit hamarosan a Caterham tavalyi pilótája, Kamui Kobajasi válthatja, de a 28 esztendős pilóta menedzsere, a Melbourne-ben is megjelenő Csikara Funada a Speed Weeknek cáfolta, hogy Kobajasi visszatérésén dolgozna.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!