Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone felháborodott azon, hogy a Manor autói a bokszban maradtak az idénynyitón, és már úgy véli, hiba volt hagyni a csődből visszatért kis csapat nevezését.

Mozgalmas a Malajziai Nagydíjon első F1-es futamát befejező Roberto Merhi élete. A spanyol fiatal már érvényes szerződéssel rendelkezett a Formula Renault 3.5-ben, amikor elfogadta a Manor egyik F1-es ülését, de úgy döntött, a tavalyi 2. helye után az idén is rajthoz áll az utánpótlás-sorozatban.

Merhi így szinte azonnal repülőre ült a malajziai futam után, és hétfőn már hazai pályán, az április végi idénynyitó helyszínéül is szolgáló spanyolországi Motorland Aragon aszfaltcsíkján tesztel a Pons Racing színeiben.

Az F1-es újonc döntése szokatlan, de nem meglepő, hiszen a Manor továbbra is gyenge lábakon áll. Főleg azután, hogy kivívták Bernie Ecclestone ellenszenvét, mert az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén egy árva métert sem tettek meg az autóikkal.

Ecclestone ma már nem engedné, hogy a Manor részt vegyen az F1-ben, és dühében levonta tőlük a tavalyi szereplésükért jár pénzdíj 1/19-ed részét, illetve kifizettette velük a szállítási költségeket is. Mindkét döntés fájhat a továbbra is szűkös büdzséből gazdálkodó istállónak.

„Ez rohadt undorító, hogy őszinte legyek” – dühöngött Ecclestone az Independentnek a Manor ausztráliai problémáiról. „Semmijük sem volt, amivel el tudtak volna indulni” – mondta, majd hozzátette, ma már bánja, hogy hagyták indulni a tavaly Marussiaként csődbe ment csapatot.

„Ki kellett volna rúgnunk őket, amikor kiderült, hogy fizetésképtelenek. A baj az, hogy csődvédelem alá kerültek, aztán amikor kijutottak belőle, visszatértek, mintha mi sem történt volna. Ilyen őrültséget még az életben nem hallottam, de így történt.”

Forrás: Manor

Az F1-et vezető brit nem kímélte a Manor átmeneti elnökeként dolgozó Justing Kinget sem, aki korábban a Sainsbury’s nevű kiskereskedelmi lánc vezetőjeként lett ismert és vagyonos, az utóbbi időben pedig Ecclestone esetleges utódjaként is felmerült a neve, de ezt a lehetőséget visszautasította.

„Ez az egész azt mutatja, ki ez a Justin King valójában. Zseniális üzletember, aki mindezt összehozta” – ironizált Ecclestone.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!