Vágólapra másolva!
Az Ausztrál Nagydíjat büntetlenül kihagyhatták, de az idény második futamán már mindenképpen rajthoz kell állniuk. Biztosak benne, hogy nem lesz probléma az indulással.

Az utolsó pillanatban megmentett Marussia utódcsapata, a Manor elutazott az idénynyitó Ausztrál Nagydíjra, de a hétvége során egyszer sem hajtottak ki a garázsból. Ők azt állították, mindent megtettek az indulás érdekében, de nem volt elég idejük ahhoz, hogy rendesen felkészítsék az autóikat.

Sokak szerint azonban semmi esélyük nem volt a versenyzésre, csak azért utaztak el Melbourne-be, hogy ne szegjék meg az F1-es szerződésüket. A csapatoknak ugyanis vállalniuk kell, hogy az idény összes futamán részt vesznek, ellenkező esetben lemaradhatnak a kereskedelmi bevételekből származó pénzdíjakról is. Az FIA Melbourne-ben úgy ítélte meg, hogy a Manor eleget tett a szerződésben leírtaknak azzal, hogy két szabályos autóval, teljes felszereléssel és személyzettel jelentek meg a paddockban.

A Marussia utódcsapatát idén még nem láthattuk a pályán Forrás: AFP

Bernie Ecclestone azonban a hétvége után dühösen nyilatkozott, szerinte az ausztráliai megjelenésüket egyáltalán nem lehet részvételnek nevezni. Korábban úgy nyilatkozott, kötelezni fogja a csapatot arra, hogy kifizessék a szállítási költségeiket, pedig ezt a csapatok nem saját pénzből szokták finanszírozni.

Az Auto Motor und Sport értesülései szerint Malajziában már az FIA sem lesz ilyen engedékeny a Manorral, hiszen ha két héttel az idénynyitó után sem tudnak pályára hajtani, az azt jelentené, hogy Ausztráliában valóban nem gondolhatták komolyan az indulást. Az istálló egyébként azzal érvelt, hogy a versenyzéshez csak a megfelelő mennyiségű benzin és a szoftverek nem álltak a rendelkezésükre, de ezek megérkezésének idejét ők nem befolyásolhatták.

A Manor egyébként biztos benne, hogy a hétvégén már Roberto Merhi és Will Stevens is felállhat a rajtrácsra, sőt azt ígérték, hogy már a pénteki első szabadedzésen pályára hajtanak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!