Vágólapra másolva!
Beperelte a Sauber csapatot korábbi tesztpilótájuk, Giedo van der Garde, aki úgy véli, az idén neki kellene versenyezni a hinwili gárda egyik autójában. Monisha Kaltenborn kész megvédeni cégét az ügyben.

Nagy meglepetést keltett, amikor a Sauber tavaly mindkét versenyzőjét, és a tesztpilóta Giedo van der Gardét és menesztette, majd a csapatvezetés a jól fizető Marcus Ericssont és Felipe Nasrt ültette a volán mögé.

Ez a holland van der Gardét annyira kellemetlenül érintette, hogy korábbi ígéretéhez hűen beperelte a Sauber istállót, mert úgy véli, hogy a már érvényes szerződések szerint az idei egyik ülés őt illetné meg.

Most az ausztráliai Victoria Állam Legfelsőbb Bíróságán próbál érvényt szerezni az álláspontjának, a jövő hétfőn esedékes tárgyaláson a bíróság segítségével szeretné elérni, hogy a Sauber őt indítsa az egyik autóban, Melbourne-ben.

Giedo van der Garde (jobbra) a bíróságon túrná ki Marcus Ericssont (balra) a Sauber üléséből. Forrás: AFP/Mark Thompson

A Sauber jogász végzettségű csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn érdemben nem kommentálta a helyzetet, de az istálló közleményében felfedett némi részletet volt versenyzőjük – akiknek a nevét hibásan írták le – ügyével kapcsolatban.

„A Svájci Döntőbíróság első fokon fenntartotta van der Garde úr keresetét, de arra utasította a Saubert, hogy tartózkodjon olyan cselekményektől, ami megfosztaná Guido van der Gardét attól a jogától, hogy részt vegyen a 2015-ös Forma-1-es szezon során, a Sauber két megjelölt versenyzője közül az egyikként.”

„Van der Garde úr a héten újabb keresetet nyújtott be egy ausztráliai bíróságon Melbourne-ben, abban a városban, ami a 2015-ös szezon első nagydíját rendezi március 25-én vasárnap, hogy március 9-én érvényt szerezzen az elsőfokú ítéletnek.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!