Vágólapra másolva!
Az F1-nek is megvan a maga keleti nyitása: Ecclestone szerint az olaszok hasonló helyzetben vannak, mint az idei versenynaptárból kiesett németek.

Bernie Ecclestone tovább alkudozik az Olasz Nagydíjról, amely szerinte hasonló helyzetben van, mint az idei naptárból már kihagyott német verseny. A hockenheimi és nürburgringi promóterekhez hasonlóan a monzai menedzsment sem akarja kifizetni az Ecclestone által követelt jogdíjat, ő viszont nem hajlandó beérni alacsonyabb összeggel, mint az F1-hez újabban csatlakozó közel- és távol-keleti helyszínek esetében.

„Meglátjuk, mi lesz velük. Egyelőre nincs szerződésük, igazság szerint kicsit olyan helyzetben vannak, mint Németország" – mondta Ecclestone. A felvetést, hogy a Forma-1 elképzelhetetlen Monza és különösen a 2016-ig tisztázott jövőjű Olasz Nagydíj nélkül, azzal hárította el: „Mondok valamit. Ugyanerről próbáltak meggyőzni akkor is, amikor elvesztettük a francia versenyt. És most a németet. Mégis jól tudjuk pótolni őket, nem igaz?"

Egy tavalyi térkép a bakui pálya vonalvezetéséről Forrás: Baku Grand Prix

Az idén visszatér a sport körforgásába Mexikó, Ecclestone azonban inkább Azerbajdzsánra célzott, melynek fővárosa, Baku jövőre láthatja először vendégül a világbajnoki sorozatot, mégpedig Európa Nagydíj néven. Bár független szervezetek nyomására a múlt héten végre a Forma-1-es cégcsoport is a magáévá tett egy szigorú emberjogi kódexet, Ecclestone szerint Azerbajdzsán megfelel az abban foglalt elveknek.

„Baku? Semmi gond nincs vele. Ott is jó versenyünk lesz" – jelentette ki, a kérdésre pedig, hogy kellő alapossággal megvizsgálják-e az országban uralkodó viszonyokat, azt felelte: „Már megtettük. Szerintem mindenki boldog. Nem tűnik úgy, hogy lenne ott bármilyen jelentős probléma."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!