Vágólapra másolva!
Az újonc az első két futamon nekikoccant Räikkönen Ferrarijának, pedig sokat köszönhet a finnek, aki a Forma-3-ban támogatta őt.

A Sauber újonca, Felipe Nasr szenzációsan debütált az Ausztrál Nagydíjon, hiszen a tavaly még gyengélkedő Sauberrel az 5. helyet szerezte meg első F1-es futamán. Nem alakult azonban zökkenőmentesen a versenye, hiszen a rajt után koccant Kimi Räikkönen Ferrarijával. Nasr második nagydíja már kevésbé volt sikeres Malajziában: a pontszerző helyeken kívül, a 12. pozícióban végzett, ráadásul most úgy ütközött neki Räikkönennek, hogy a finn defektet is kapott, és már a verseny elején nagy hátrányba került.

A 22 éves brazil a Canal Latin Americának nyilatkozva elmondta, nagyon sajnálja, hogy pont Räikkönennel akadt össze mindkét versenyen, hiszen a Ferrari világbajnokát régóta ismeri, és sokat köszönhet neki. „Kimi egyike azoknak, akik pénzt fektettek a karrierembe, amikor a családom ezt már nem engedhette meg magának" – árulta el Nasr, aki 2010-ben a brit Forma-3-ban versenyzett a Double R csapatnál, amelynek működését Räikkönen és menedzsere, Steve Robertson finanszírozta.

Nasr sokat köszönhet Räikkönennek Forrás: AFP

Robertson azóta Nasr menedzsere is lett, és a brazil reméli, hogy a következő versenyeken már nem okoz problémát egykori támogatóinak. Muszáj bizonyítania, hiszen a gyengén sikerült szepangi hétvégéje után megint felerősödtek azok a kritikák, melyek szerint csak a Saubernek jelentős összegeket fizető szponzorai miatt került be a Forma-1-be.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!