Vágólapra másolva!
A svájci istálló jövőre sem változtat a felállásán, Felipe Nasr és Marcus Ericsson még legalább egy évig a Forma-1-ben maradhat. Ez azt is jelenti, hogy a pletykák ellenére a brazil biztosan nem igazol a Williamshez.

A Sauber a Magyar Nagydíj csütörtöki napján bejelentette, hogy a 2016-os idényben sem változtat a pilótafelállásán, továbbra is Felipe Nasr és Marcus Ericsson vezetheti majd az autóikat. A brazil újonc és a Forma-1-ben a második szezonját teljesítő svéd az első évét tölti a csapatnál, de annyira elégedettek az eddigi munkájukkal, hogy hamar döntöttek a hosszabbításukról.

"Nagyon örülünk neki, hogy Marcusszal és Felipével is hosszabbítani tudtunk" - nyilatkozta a csapatfőnök Monisha Kaltenborn. "A bejelentés korai időpontja is azt bizonyítja, hogy az istállóhoz hasonlóan a pilóták is jó úton járnak. Teljes mértékben megbízunk Marcus és Felipe képességeiben - remek teljesítményt nyújtanak, miközben egyre több tapasztalatot gyűjtenek, és gyorsan tanulnak. Fiatal koruk ellenére nemcsak a pályán, hanem azon kívül is nagyon profin dolgoznak."

Nasr mégsem megy a Williamshez

A bajnokságban 16 pontjával a 11. helyen álló Nasr elmondta, a hosszabbítás egy "fontos lépést" jelent a karrierjében. Pedig az elmúlt hetekben arról szóltak a híresztelések, hogy jövőre már a Williamsnél versenyezhet az állítólag távozó Valtteri Bottas helyén. A legújabb információk szerint azonban

alaptalan pletyka volt, hogy a Ferrari már ki is vásárolta Bottast a Williamstől,

ezért nem biztos, hogy a grove-i istállónál felszabadul egy hely.

"Már a debütáló évem első felében rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem. Az eddigi csúcspont az Ausztrál Nagydíjon elért 5. helyem volt, rögtön az első versenyemen" - nyilatkozta Nasr. "Magabiztosan várom a szezon második felét is, és nagyon örülök, hogy jövőre is hozzájárulhatok a csapat fejlődéséhez. Az a célom, hogy minden erőmmel segítsem az istállót, és együtt tegyük jobbá az autónkat."

Nasr marad a Saubernél, nem megy a Williamshez Forrás: Sauber

Ericsson elmondta, "megtiszteltetésnek" tartja, hogy egy újabb szezont eltölthet a Saubernél. "Nagyon örülök, hogy a csapat bízik a képességeimben" - mondta a svéd, aki 5 megszerzett ponttal a tabella 16. helyén áll. "Remekül érzem magam a csapatnál, és már eddig is sok szép pillanatot éltünk át együtt. Jól kezdtem az idényt, már a melbourne-i idénynyitón pontot szereztem. Egyre jobban megismerem a többi csapattagot is, ezért úgy gondolom, a jövőben még eredményesebben tudunk majd dolgozni."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!