Vágólapra másolva!
Hosszabb etapokon viszont ígéretesnek tartják a teljesítményüket, úgyhogy az időmérőig a gumik kezelésén és az alacsonyabb üzemanyagszinttel megtett körökön akarnak javítani.

Az elmúlt hetek során dobogós helyeket is érő formájuktól messze elmaradtak a Williams pilótái a Brit Nagydíj pénteki szabadedzésein, ráadásul Susie Wolff délelőtti tesztje miatt Valtteri Bottas kénytelen volt kihagyni az első tréninget.

Rob Smedley, a csapat vezető versenymérnöke szerint „tipikus silverstone-i pénteken” vannak túl, de a szél megnehezítette a dolgukat, ám így is teljesíteni tudták a programjukat, ami aerodinamikai méréseket és a beállítások csiszolását tartalmazta.

Susie Wolff úgy érezte, hogy hosszú kihagyás után ült F1-es autóba, pedig a múlt héten tesztelt Ausztriában Forrás: Williams

„A fejlesztéseinkkel kapcsolatban rengeteg teendőnk volt, új alkatrészeket is ki kellett próbálnunk, ezeket az éjszaka során értékeljük, hogy biztosan az elvárt módon működjenek. Susie remek munkát végzett a délelőtt során, aztán mozgalmas délutánunk volt Valtterivel, de jól beállítottunk mindent az előttünk álló hétvégére” – mondta Smedley.

Wolff köszönetét fejezte ki a csapatnak, hogy hosszabb kihagyás után is felkészülten tudott autóba ülni, és bár Felipe Massa 8 tizedmásodperccel gyorsabb tudott nála lenni, elégedett volt, mert minden feladatot el tudott végezni, amit előírtak számára. A brazil nehéznek találta a pénteki napot, különösen új gumikkal, alacsony üzemanyagszint mellett okozott gondot számára a balansz megtalálása.

Bottas csak délután ülhetett autóba Forrás: Williams

„Megtankolva viszont az autó jól működött, kiszámítható volt, ahogy azt el is vártuk tőle. Most a legfontosabb feladatunk, hogy az új gumik teljesítményére koncentráljunk az időmérőn, mivel a tempónk nincs messze elmaradva attól, amire számítunk” – magyarázta az Osztrák Nagydíj 3. helyezettje annak ellenére, hogy pénteken csak a 10. helyig jutott.

Bottasra az átlagosnál is több feladat maradt, miután ki kellett hagynia a délelőtti edzést, mivel így délután először meg kellett szoknia a körülményeket és a pálya állapotát. „A köridőket elnézve találhatunk még egy kis időt, de javítunk a balanszon, és további változtatásokat is elvégzünk, amelyek segíteni fognak. Egy körön küszködtem a gumik hőmérsékletével, este erre fogok fókuszálni” – mondta a finn, akit Silverstone-ban folyamatosan a Ferrariról kérdeznek, de nem árulja el, hogy tárgyal-e az olaszokkal.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!