Vágólapra másolva!
Nem érti, miért nem látta a versenyzők tájékozódását segítő vonalat a Magyar Nagydíj rajtja előtt, ezért kellett megismételni a felvezető kört. Bottasnak nem volt hasonló problémája.

A vasárnapi Magyar Nagydíj felvezető körét meg kellett ismételni, miután Felipe Massa rosszul foglalta el a rajtpozícióját, és túl messze állt meg a kijelölt vonaltól. A brazil egy 5 másodperces büntetést is kapott a hibáért, amelyet az első bokszkiállásánál töltött le.

Massa a verseny után elmondta, egyáltalán nem látta a pilóták tájékozódását segítő sárga vonalat a rajtkockájában. A Williams teljesítményért felelős mérnöke, Rob Smedley nem érti, mi lehetett a baj, hiszen Massa csapattársa, Valtteri Bottas semmilyen problémáról nem számolt be.

„Meg kell vizsgálnunk, mi lehetett a gond. Lehet, hogy Felipe ülését kicsit meg kell emelnünk, vagy máson kell változtatnunk, de valamit tenni fogunk" – mondta Smedley, aki azért sem érti a problémát, mert Massa feje elvileg ugyanolyan szögben helyezkedik el a pilótafülkében, mint Bottasé. Szerinte a két pilóta arcszerkezetében lehet eltérés, a szemük kicsit máshol helyezkedhet el a fejük búbjához képest.

Massa sem érti, mi lehetett a probléma Forrás: AFP

„A pálya a célegyenesben nem emelkedik, és nem is lejt, Felipe mégis azt mondta, hogy nem látta a vonalat" – tette hozzá. „Amikor újra visszaért a rajtrácsához, tájékoztattuk a problémáról. Mivel nem látta a vonalat, ezért inkább túl korán megállt előtte, nehogy büntetést kapjon az ellenkezőjéért."

Massát végül a Williams a csapatrádión keresztül irányította, és megmondták neki, még mennyit haladhat előre a vonalig. A brazil tudja, hogy ez nem a megfelelő megoldás, ezért mindenképpen kielemzik a helyzetet.

„Nem tudom, hogy ezen a pályán máshol van-e a sárga vonal, mint a többin" – nyilatkozta Massa. „Más pályákon nem szokott hasonló problémám lenni."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!