Red Bull: Ricciardo nem megy sehova

Forma-1, Red Bull, Daniel Ricciardo, Danyiil Kvjat, Magyar Nagydíj
Third placed Infiniti Red Bull Racing's Australian driver Daniel Ricciardo (L) and second placed Infiniti Red Bull Racing's Russian driver Daniil Kvyat celebrate with champagne on the podium after the Hungarian Formula One Grand Prix at the Hungaroring circuit near Budapest on July 26, 2015. Ferrari's German driver Sebastian Vettel wins ahead of Infiniti Red Bull Racing's Russian driver Daniil Kvyat and Infiniti Red Bull Racing's Australian driver Daniel Ricciardo. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Christian Horner szerint Daniel Ricciardo kiválóan teljesít, és szó sem lehet arról, hogy az ausztrál pilóta elhagyja az istállót. Horner méltatta Danyiil Kvjatot is, aki viszontagságos szezonkezdet után rátalált a siker útjára.

A Red Bull idei teljesítménye mellett pilótapárosuk megítélése is ingadozó. A műszaki hibák közepette Helmut Marko korábban Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat figyelmét is felhívta arra, hogy nem ereszthetnek le, hiszen a Toro Rosso újoncai kiválóan szerepelnek a 2015-ös szezon során. Monaco óta viszont mindketten magukra találtak, sőt Ricciardót már a Ferrarival is összefüggésbe hozták, de Christian Horner leszögezte, szó sem lehet arról, hogy az ausztrál elhagyja a csapatot.

„Abszolút” – felelte Horner, megerősítve, hogy Ricciardo szerződése „kristálytiszta” a 2016-os szezonra. Kijelentette azt is, hogy „egyáltalán semmi” alapja nincs a Ferrarival kapcsolatos pletykáknak. Horner az iskolai osztályzatokhoz hasonlóan „kiválóra” értékelte a háromszoros futamgyőztes idei teljesítményét. „Daniel képes bizonyos területeken javítani, ez természetes. Azt viszont a vasárnapi előzésein lehetett látni, hogy ismét a legjobb formáját nyújtja” – vélekedett.

Ricciardo és Kvjat is dobogóra állhatott a Hungaroringen Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A szezon elején elsősorban Kvjat teljesítménye került nagyító alá, mivel az eredmények Monacóig nem igazán akartak jönni a fiatal orosz pilóta számára, de a menedzsment megértően állt Kvjat küszködéséhez, mert ismerték annak hátterét. „Lassacskán kezdett, de ez nem igazán az ő hibája volt – ismerte el Horner. „Kihagyta az első nagydíjat, rengeteg megbízhatósági gondja és meghibásodása volt, és ez sokkal jobban a kedvét is szeghette volna annál, mint ahogy történt.”

„Tiszteletet érdemel, hiszen ezek után visszavágott, és lendületbe jött, úgyhogy nagyon pozitív bizonyítvánnyal mehet a nyári szünetre. Szerintem Monaco óta egyre többet fejlődött. Igazán remek munkát végzett Magyarországon, és megérdemelte a dobogót. Ezzel újabb feladatot pipált ki. Ebből magabiztosságot nyerhet, és ez része a felívelő pályájának, amit igen szépen fejlesztget” – méltatta főnöke minden idők második legfiatalabb dobogósát.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!