Vágólapra másolva!
Csak a tabella alsó felében végeztek a Belga Nagydíj első napján, ennek ellenére kifejezetten optimistán nyilatkoztak a tempójukról. Csak a piros zászlók zavarták meg a napjukat.

A Williamstől megszokhattuk, hogy a pénteki szabadedzéseken a mezőny második felében végeznek, a hétvége hátralévő részében azonban jelentősen jobb eredményekre képesek. A Belga Nagydíjon is erre lehet számítani, hiszen a mérvadóbb délutáni edzést csak a 14. és 16. helyen zárták, mégis elégedetten nyilatkoztak a nap végén.

„Egy tipikus pénteki napon vagyunk túl, most sem az volt a célunk, hogy az eredménylista élén végezzünk" – mondta Felipe Massa, aki több mint 2 másodperces lemaradással végzett a 16. helyen. „A tervezett programunk nagy részét teljesítettük, csak a váratlan piros zászlók vetettek vissza minket. A hosszú etapjaimról ezért nem tudtunk annyi adatot gyűjteni, mint reméltük, de szerintem holnap is versenyképesek leszünk, és fejlődni tudunk a hétvége során."

A Williams pénteken még rejtegette a valódi tempóját Forrás: AFP

Valtteri Bottas elmondta, a Williams pénteken elsősorban aerodinamikai teszteket végzett. „A hátsó szárny teljesítményét vizsgáltuk, és a gumikkal is sokat foglalkoztunk, mint minden pénteken" – magyarázta. „Rengeteg adatot gyűjtöttünk, és tudjuk, hogy a mai időeredmények nem mérvadóak. A hétvége során egyre erősebbek leszünk."

A gyors belgiumi pálya fekszik a Williamsnek, ezért a hétvége előtt arra számítottak, hogy ismét harcba szállhatnak a Ferrarival. A vezető versenymérnök Rob Smedley szerint egyelőre minden tervek szerint alakult.

„Remek pénteki napunk volt. Elég sűrű programot tűztünk ki, és a piros zászlók miatti időveszteség ellenére jól felkészültünk a hétvégére" – nyilatkozta. „Délelőtt főleg az első és a hátsó szárny tesztelésére koncentráltunk, délután pedig a gumikkal dolgoztunk. Alacsony üzemanyag-mennyiséggel még nem hoztuk ki magunkból a maximumot, de tudjuk, mit kell tennünk. Amikor sok benzin volt az autónkban, ütőképesnek tűntünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!