Vágólapra másolva!
Kifizetik a csapat tartozását a hétfői bírósági tárgyalás előtt, rögtön utána pedig a tulajdonosváltást is bejelenthetik.

A rendszerint megbízható forrásokkal rendelkező Autosport szerint a Lotus biztosan megússza, hogy a tartozásai miatt csődeljárást indítsanak ellene, a csapatot felvásárolni készülő Renault ugyanis a segítségükre siet.

A Lotus ügyét hétfőn tárgyalják a londoni bíróságon, miután a 2,7 millió fontos tartozásuk miatt a brit adó- és vámhivatal csődeljárást kezdeményezett ellenük. A Lotus bízott benne, hogy addigra véglegesítik a csapat eladását, de a Renault egyelőre nem írta alá a tulajdonosváltásról szóló papírokat. Az istálló így a Japán Nagydíjnak is rendkívül bizonytalan helyzetből vágott neki, még a szuzukai vendéglátó helyiségek használatáért sem tudtak fizetni.

Úgy tűnik, megmenekül a Lotus Forrás: AFP

Az Autosport azonban úgy tudja, a Renault már döntött a csapat 65 százalékának felvásárlásáról, és még a hétfői tárgyalás előtt kifizetik a tartozásaikat. A tulajdonosváltást a jövő héten fogják bejelenteni, erre rögtön a tárgyalás után sor kerülhet.

A Lotusnak nagy szüksége van a Renault pénzére, hiszen Szuzukába is csak az utolsó pillanatban érkezett meg a felszerelésük, és önerőből valószínűleg nem tudták volna teljesíteni a hátralévő öt nagydíjat. A Lotus vezérigazgatója, Matthew Carter elismerte, hogy a kialakult helyzet nemcsak a csapatára, hanem az egész F1-re rossz fényt vet, de szerinte a szuzukai problémák mutatták meg igazán, mekkora bajban van az istálló.

A csapat egyébként hiába reménykedett abban, hogy a 27 ezer font kifizetése nélkül megkapja a szuzukai vendéglátó helyiségeikhez való kulcsokat, ezekhez valószínűleg az egész hétvégén nem lesz hozzáférésük.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!