Vágólapra másolva!
Massának a lágy, Bottasnak a szuperlágy abroncsokkal gyűlt meg a baja. A fejlesztéseik viszont beváltak, ezért bíznak a szombati javulásban.

A Williams szinte minden hétvégén a mezőny második felében végez a pénteki edzéseken, Szingapúrban azonban fennáll a veszélye, hogy nem is tudnak sokat előrelépni. A lassú utcai pálya ugyanis egyáltalán nem fekszik az autójuknak, ennek ellenére bíznak benne, hogy szombatra javulni tudnak.

A második edzésen Felipe Massa végzett előkelőbb helyen a Williams versenyzői közül, 1,5 másodperces lemaradással a 11. helyen zárt. A brazil elmondta, nem volt különösebb problémája pénteken, bár a lágy Pirelliken nehezen sikerült felvennie a ritmust.

„Pénteken mindig az a dolgunk, hogy megértsük a gumik viselkedését, és ismerkedjünk a pályával" – nyilatkozta. „Pont olyan nehéz volt vezetni ezen a pályán, mint amire számítottam, és nagyon meleg volt."

A Williams szombaton javulásra számít Forrás: AFP

„Most az a lényeg, hogy mindent alaposan kielemezzünk, és javítsunk az autónk teljesítményén a holnapi időmérőre. A körülöttünk lévő csapatok nagyon gyorsak, talán a szokásosnál közelebb is kerültek a Mercedeshez."

Valtteri Bottas csak három versenyzőt tudott megelőzni a második edzésen, de alapvetően jónak érezte az autóját. „Csak a szuperlágy gumikon küszködtem, ki kell találnunk, holnap hogyan hozhatunk ki belőlük többet" – magyarázta. „A hosszú etapomon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottam, csak a szuperlágy abroncsokon kell javulnom."

A Williams vezető versenymérnöke, Rob Smedley elismerte, hogy a hosszú és a rövid etapokon is javulniuk kell. „Az egyik versenyzők a lágy, a másik a szuperlágy gumival volt elégedett. El kell érnünk, hogy mindketten jól szerepeljenek mindkét keverékkel" – nyilatkozta. „Összességében is javulnunk kell. A pozitívum az, hogy sok fejlesztést hoztunk, és egyelőre úgy tűnik, beváltak. Már csak össze kell raknunk a csomagot, és akkor elcsíphetünk egy jó helyezést az időmérőn."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!