Vágólapra másolva!
Mindkét autójuk vesztét ugyanaz a hiba okozta az USA Nagydíjon, de a csapat egyelőre nem érti, mi történhetett. A mexikói futamig muszáj megoldaniuk a problémát.

A Williams nulla ponttal és kettős kieséssel távozott az USA Nagydíjról, miután Valtteri Bottas és Felipe Massa autójában is tönkrement a lengéscsillapító. A két pilóta versenye egyébként is rosszul indult, hiszen az első kanyarban Bottas Romain Grosjeannal, Massa pedig Fernando Alonsóval ütközött.

Bár az incidensek után folytatni tudták a versenyt, végül mindkét pilótát behívták a bokszba nem sokkal azután, hogy slick gumikra váltottak. Mindkét autóban a lengéscsillapító ment tönkre, de a csapat vezető versenymérnöke, Rob Smedley egyelőre nem tudja, mi történt.

A Williamsnek néhány napja maradt, hogy megoldja a problémát Forrás: AFP

A Williams mindenképpen kivizsgálja a meghibásodások okát, és új elemeket is tesztelnek majd, hogy biztosak lehessenek benne, Mexikóban nem ismétlődik meg a probléma. „Muszáj megoldást találnunk, nincs alternatíva" – nyilatkozta Smedley az Autosportnak. „Ha napi 24 órát kell dolgoznunk azért, hogy Grove-ban és itt felkészítsük az autóinkat, akkor így fogunk tenni. A Mexikói Nagydíjig el fogunk készülni."

A csapat korábban soha nem tapasztalt hasonló problémát, pedig régóta ugyanilyen típusú lengéscsillapítót használnak. „Ezen a pályán elég durvák a bukkanók, ez is hozzájárulhatott a hibához" – mondta Smedley. „De egyetlen másik csapatnak sem volt gondja ezzel, csak a mi autónkat érintette."

Bottas autójában egyébként az időmérő után is a lengéscsillapító hibája miatt kellett kicserélni a váltót, amiért 5 rajthelyes büntetést kapott a futamra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!