Vágólapra másolva!
Habár Bottas forgalomba került a kerékcseréje után, így leszakadt Vetteltől az Orosz Nagydíjon, úgy érzik, helyes döntéseket hoztak.

A Williams mindenképpen szerette volna legyőzni a Ferrarit az Orosz Nagydíjon, de nem járt sikerrel: Valtteri Bottas hiába rajtolt a 3. helyről, és hiába szerezte vissza a startnál elvesztett pozícióját Kimi Räikkönentől, Sebastian Vettelt nem tudta maga mögött tartani, végül pedig ki is esett, amikor az utolsó körben összeütközött a honfitársával.

„Ez nagyon furcsa verseny volt rengeteg balesettel és több Safety Car-fázissal, de a csapat remek munkát végzett, amikor lehetővé tette, hogy a dobogóért harcoljak" – mondta Bottas, aki Räikkönent okolta a leintés előtt történt incidensért, és a sportfelügyelők is neki adtak igazat. „Az utolsó körben már a 3. helyen álltam, amikor a 4-es kanyarban hátulról nekemjöttek, és ezzel a futamnak annyi volt."

„Nehéz szavakba öntenem a csalódottságomat, mert a csapat borzasztóan keményen dolgozott a jó eredményért, amelyről úgy éreztük, hogy megérdemeltük volna, egy körrel a vége előtt mégis kicsúszott a kezünkből."

Bottas Vettelt nem tudta maga mögött tartani, Räikkönennel pedig összeütközött a verseny végén Forrás: Williams

A Williams a Vettellel folytatott harcot már akkor elvesztette, amikor a 26. körben behívta a bokszba Bottast, így ugyanis csak a 11. helyen, Carlos Sainz mögött tudta folytatni, és mivel időt vesztett a forgalomban, a 4 körrel később kereket cserélő ferraris eléje került. A csapat vezető versenymérnöke, Rob Smedley ennek ellenére úgy vélte, végig helyes stratégiai döntéseket hoztak.

„És mindkét versenyzőnk fantasztikus munkát végzett, ezért bosszantó, hogy a kelleténél kevesebb ponttal a zsebünkben, serleg nélkül kell távoznunk" – tette hozzá. „A Pirelli gumijai egyébként jól működtek, a versenyzőink eltérő stratégián voltak, de mindketten működésre tudták bírni őket."

Felipe Massa ugyanis, aki az időmérőn a 15. rajtkockába szorult, a keményebb keveréken vágott neki a távnak, így a lágyabbon gyorsnak bizonyult a verseny hajrájában, és mások kieséséből is hasznot húzva a 4. helyre tornázta fel magát.

„Ez jó eredmény, sikerült visszavágnunk a kiábrándító időmérő után" – mondta. „A futam elején vesztettem némi időt a lassabb autók mögött, mert keményebb gumikat használtam, mint ők, de a tempóm a szuperlágyakon már erős volt. Ez lehetővé tette, hogy felzárkózzak, és az utolsó körben még több pont landolt az ölemben az előttem történt incidensek miatt."

Az Orosz Nagydíj után Bottast és Massát mindössze 2 pont választja el egymástól a világbajnoki tabellán.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!