Vágólapra másolva!
Paul Hembery szerint nem felelnek meg az elvárásoknak, azt szeretnék, ha futamonként a versenyzők két-három alkalommal cserélnének kereket.

Izgalmasabb versenyek jöhetnek az F1-ben a 2016-os szezon során, miután Paul Hembery, a Pirelli motorsport-menedzsere elismerte, hogy az idei futamokon túl kevés alkalommal álltak ki a versenyzők kereket cserélni. „Talán túlságosan óvatosak voltunk az idén, mert sok egykiállásos stratégiát láttunk” – idézte az UOL Esporte. „Ez nincs összhangban a szándékainkkal és az elvárástól, ami két-három kiállás volt.”

A Brazil Nagydíjon megvalósult a terv: a többség három kiállással teljesítette a futamot, de néhány pilóta, köztük Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo is unalmasnak nevezte a versenyt. Jövőre egy ú, szuper-szuperlágy keveréket is bemutat a Pirelli, de Hembery szerint máshol kell keresni a megoldást. „A tesztelés hiánya miatt nagyon korlátozottak a lehetőségeink azzal kapcsolatban, hogy mennyit változtathatunk” – mondta a gumikról.

Versenyzőnként két-három kerékcserét várnak a Pirellitől Forrás: © FOTO STUDIO COLOMBO PER PIRELLI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)/© Foto Studio Colombo

A nemrég kínai kézbe került olasz gyártó jövőre tölti ki aktuális szerződésének utolsó évét, de várhatóan 2019 végéig az F1 kizárólagos gumiszállítója marad. A 2017-es szezon vízválasztónak ígérkezik, hiszen az F1-es Stratégiai Munkacsoport átfogó technikai szabályváltozásokat szeretne látni, amelyek a gumikat is érintik, és mind a csapatoknak, mind a Pirellinek komoly fejfájást okoznak a megnövekedő terhelés miatt.

„A szabályváltozások drámainak ígérkeznek” – jelentette ki Hembery. „Bár még nem tudjuk pontosan, hogy végül mi is változik meg” – tette hozzá. „Azt is meg kell érteni, hogy növelnünk kell a tesztek számát. Nincs még egy vállalat a világon, amely képes lenne tesztelés nélkül utánozni az általunk végzett munkát” – jelentette ki. A Pirelli a szezonzáró utáni kedden, december 1-jén tart maratoni tesztet Abu-Dzabiban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!