Vágólapra másolva!
Felipe Massa szerint a Williams „nem lehet túl boldog” a mexikói időmérőn megszerzett 6-7. hellyel, de Rob Smedley, az istálló vezető versenymérnöke szerint jó stratégiával verhetők a Red Bullok.

Alulmaradtak a Williams versenyzői a Red Bull pilótáival szemben a Mexikói Nagydíj időmérő edzésén, és Rob Smedley, a grove-iak vezető versenymérnöke elismerte, „kissé csalódottak vagyunk, mert szerintünk előrébb is végezhettünk volna.” A brit szakember úgy vélte, a lehető legjobban felkészültek, de lemaradtak a 4-5. rajtkockáról. „A futamra jó helyzetben vagyunk, most a stratégiára kell fókuszálnunk, és ki kell használnunk a kínálkozó lehetőségeket.”

A Red Bull-Renault-k a várakozásoknál jobban szerepeltek, de elsősorban a pálya kanyargós részein gyorsak, Danyiil Kvjat pedig úgy érezte, a célegyenes „olyan hosszú, mint az örökkévalóság.” A 6. rajtkockából induló Valtteri Bottas ebből próbál majd hasznot húzni. „A pálya javult valamelyest a hétvége során” – mondta a 6. helyezett finn. „Kár, hogy a Red Bull elénk került, de előnyünk van a csúcssebesség terén, ami segíteni fog az előzéskor. A célunk, hogy holnap előre lépjünk.”

Bottas és Massa ezúttal nem bírt a Red Bullokkal Forrás: AFP/Mark Thompson

Bottas szerint a Williamsnek ki kell derítenie, hogy a pályaviszonyok javulásával miért nem gyorsultak annyit, amennyit az ellenfelek. Felipe Massa is úgy vélte, a 6-7. hely láttán „nem lehetünk túl boldogok a teljesítményünk miatt.” A brazilt a Q1 vége felé még a kiesés is fenyegette, majd a papírformának megfelelően bejutott a Q3-ba is, ahol a mezőny többi tagjához hasonlóan ő is az első etapja során futotta meg a csapattársáétól alig elmaradó legjobb köridőjét.

„Az első gumiszettemmel értem el a leggyorsabb körömet a Q3-ban” – árulta el a brazil pilóta. „Minden tőlem telhetőt megtettem a második szettel, de nem tudtam javítani az időmön. Ez egy igen nehéznek ígérkező futam kezdete, ahol rengeteg minden történhet, beleértve baleseteket, kicsúszó autókat, esőt, szóval várnunk kell, mert még bármi változhat. Remélem, holnap előrébb léphetünk” – fogalmazott Massa.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!