Vágólapra másolva!
Rob Smedley szerint az volt a baj, hogy a finn későn vette észre az érkező McLarent. Button előre látta, hogy ütközni fognak.

Az Abu-dzabi Nagydíj 9. körében Valtteri Bottas és Jenson Button összeütközött a bokszutcában, miután a kerékcseréjét éppen befejező finn a kiengedése után eltalálta az új gumikért érkező McLaren hátulját. Bottas járt rosszabbul, mert letörött az első szárnya, és 5 másodperces büntetést is kapott veszélyes incidens miatt.

A Williams vezető versenymérnöke, Rob Smedley azonban úgy véli, a csapat a megfelelő időben engedte ki Bottast, aki túl későn vette észre a közeledő McLarent. „Ki kell elemeznünk az esetet, meg kell tudunk, mi történt pontosan" – mondta Smedley. „Jó időzítéssel engedtük ki, de sajnos túl későn látta meg a McLarent. Amikor észrevette, fékezett, de Jenson addigra már azon az útszakaszon volt, amelyet neki is használnia kellett."

Smedley hozzátette, Bottas tisztában volt vele, hogy figyelnie kell a forgalomra, de nem tudta, pontosan mikor számítson Button érkezésére. „A versenyzőknek jelezni szoktuk, ha közeledik egy autó, ilyenkor a jobb oldalon, a lassabb sávhoz közel kell maradniuk" – magyarázta. „Ezt meg is tette, de mivel túl későn látta Jensont, összeütköztek."

Bottas pontot sem szerzett Abu-Dzabiban Forrás: AFP

„Zöld jelzést kaptam a csapattól, a bokszutca külső oldalán haladtam. Túl későn vettem észre a McLarent, a pilótafülkéből nehéz kilátni" – mondta Bottas a verseny után, majd hozzátette, az ütközés tönkretette a versenyét.

Button látta

Button viszont arról számolt be, hogy látta a felé haladó Williamst, sőt előre tudta, hogy koccanni fognak.„Láttam, hogy ki fogják engedni, pedig nyilvánvalóan nem kellett volna, hiszen már behúzódtam" – magyarázta a brit. „Felkészültem az ütközésre. Elég sok időt vesztettem ezzel, mert megzavarta a bokszkiállásomat, és a srácok is megijedtek kicsit."

Button szerint egyértelmű, hogy túl korán engedték ki Bottast. „Megpróbáltam elállni az útjából, de nem az én hibám volt az ütközés, ő szaladt bele az autóm hátuljába. Egy ilyen ütés pedig soha nem tesz jót."

A két versenyző a futam végén a pályán is közel került egymáshoz. Bottas a 12. helyet próbálta elvenni a McLarentől, de Button sikeresen védekezett ellene.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!