Vágólapra másolva!
Vettel és Räikkönen is elismerően nyilatkozott az idei meglepetésember szerepléséről, de mindketten úgy vélik, még tapasztalatokat kell gyűjteni az F1-ben. Ezzel ő maga is egyetért.

Az idei F1-es szezon bombameglepetése Max Verstappen szereplése volt. A 18 esztendős pilóta a Toro Rosso színeiben két negyedik helyet szerzett, számos látványos előzést bemutatott, és csupán néhány, újoncoktól nagyrészt megbocsátható hibát követett el, így nem kevesebb, mint három kategóriában díjazták az FIA év végi gáláján. A szakma elismerését is kivívta, úgy hírlik, a Mercedes és a Ferrari is szeretné szerződtetni, de ő egyelőre nem foglalkozik ezekkel a pletykákkal.

„Továbbra is elég nyugodtan állok hozzá” – mondta az Autosportnak a Ferrarival kapcsolatos pletykákról. „Nagyon pozitív számomra, hogy az emberek így kezdenek beszélni rólam, de jelenleg boldog vagyok ott, ahol tartok” – mondta a holland fiatal, akit tavaly sokan még elindulni sem engedtek volna az F1-ben. „Nem a sajtóban szeretném bizonygatni, hogy nem volt igazuk, inkább a pályán mutatnám meg, és szerintem a szezon során ezt tettem.”

Verstappen olykor a Ferrari versenyzői orra alá is borsot tört Forrás: AFP

Verstappen elismerte, hogy még rengeteg tanulnivalója van az F1-ben, és úgy véli, ehhez a Toro Rosso megfelelő lehetőséget nyújt. „A csomagunk nem olyan rossz a Red Bull-lal összehasonlítva. Még nem lehetünk harcban a világbajnoki címért, de ki tudja, pár éven belül talán ugrok egy nagyot egy élcsapathoz. Még élvezem ezt a korszakot, egyelőre a legjobb tízbe kerülésért harcolok. A Q3-ba jutásért mindig meg kell küzdenem, ezt szívesen teszem még egy évig.”

A holland pilóta szerint azért is érdemes még tanulnia az F1-ben, mert mindössze kétévnyi formulaautós tapasztalata van. A Ferrarinál versenyző Sebastian Vettel is úgy véli, nem kell siettetni az előrelépést. „Sokkal fiatalabb, mint Michael (Schumacher) vagy én voltam, amikor az F1-ben kezdtünk” – idézte őt a Marca. „A versenyzőket mindig nehéz összehasonlítani, lehet próbálkozni a számokkal, de mindig más eredmény fog kijönni” – vélte.

Räikkönen is méltatja

„Max eddig számos versenyen ragyogóan ment, és elismerést érdemel, de még mindig nagyon fiatal, igen hosszú út áll előtte” – fogalmazott a négyszeres világbajnok. Szerinte továbbra is a jövő évre megtartott Kimi Räikkönen a legjobb választás a Ferrarinál. „Kimi jövőre mindenképpen itt marad, aztán nem tudom, de remélem, utána is” – tette hozzá.

A finn pilóta sem fukarkodott Verstappen elismerésével, ő úgy véli „nem is lenne normális, ha nem beszélnének róla az emberek." A 2007-es világbajnok szerint tavaly „sokan mondták, hogy túl fiatal, de jó munkát végzett, és manapság elég korán kezdik, ezért sok tapasztalatot szerezhetnek.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!