Vágólapra másolva!
Az indonéz Rio Haryantónak ennyi pénzt kell három héten belül összeszednie, ha meg akarja kapni a Manor egyik ülését. Stevens biztos benne, hogy jövőre is maradhat a kis csapatnál.

Szűk egy hónappal a 2015-ös idény vége után még mindig nem lehet tudni, kik lesznek a Manor versenyzői jövőre, a kis csapat még semmit nem árult el a felállásáról. Az egyik idei pilóta, Will Stevens azonban biztos benne, hogy jövőre is a Manornál maradhat.

„Ahogy korábban is mondtam, jó helyzetben vagyunk" – mondta a brit a jövőjéről. „Természetesen jó lenne úgy elmenni a téli szünetre, hogy mindent elrendeztünk, de biztos vagyok benne, hogy ha megtörténik, nem kell már sokat várnom rá. Ami az önbizalmamat illeti, 100 százalékig biztos vagyok benne, hogy az enyém lesz az ülés."

Stevens szerint már csak arra kell várni, hogy „minden összeálljon", mert sokan dolgoznak a hosszabbításán. „Nagyon eredményes tárgyalásokon vagyunk túl, minden jó irányba halad" – magyarázta a 24 éves brit, aki szerint az a lényeg, hogy a hosszú távú jövőjét bebiztosítsák az F1-ben. „Azt akarom, hogy a következő idény végén ne legyenek kétségeim afelől, hogy kapok-e ülést 2017-re" – jelentette ki. „Mindig hosszú távra terveztünk, szeretném biztonságban tudni a jövőmet az F1-ben."

Stevens magabiztosan várja a Manor döntését Forrás: AFP

Stevens nem hiszi, hogy bárkinek nagyobb esélye lenne a manoros szerződésre, mint neki, „hiszen ha ez lenne a helyzet, akkor már leszerződtették volna" az illetőt. A brit azért is bízik a hosszabbításban, mert biztos benne, hogy 2016-ban sikeresebb év várna rá. A Manor idén nem tudott elmozdulni a bajnokság utolsó helyéről, de jövőre a Mercedes motorokkal javulni szeretnének.

„Remélem, az ideinél rosszabb évem már nem lesz" – mondta az idényt pont nélkül záró Stevens. „Jövőre rengeteget javulhat a teljesítményünk. A középmezőnyben versenyző csapatokat is le szokták körözni, ez tehát nem fog változni, de úgy emlékszem, Brazíliában három-négy alkalommal köröztek le. Szeretném, ha ez a szám jövőre csökkenne."

A GP2-ből érkezhet a csapattárs

Egyelőre úgy tűnik, az indonéz Rio Haryantónak van a legnagyobb esélye arra, hogy Stevens csapattársa legyen. A 22 éves pilóta Abu-Dzabiban már tesztelte is a Manor autóját, de a hírek szerint 16 millió dollárt (mintegy 4,5 millárd forintot) össze kellene szednie ahhoz, hogy állandó versenyzőnek szerződtessék. A Jakarta Post úgy tudja, az indonéz ifjúsági és sportminiszter, Imam Nahrawi is lobbizik Haryanto mellett, aki állami tulajdonban lévő vállalatoktól kaphat támogatást.

Haryanto állítólag 5 millió eurót már kapott az állami olajvállalattól, a Pertaminától, a többi pénzt pedig három héten belül kellene beszereznie. „Meg kell találnom a tökéletes megoldást Rio pénzügyi támogatására, hogy eleget tegyünk a Manor feltételeinek" – nyilatkozta Nahrawi, aki korábban azt mondta, Haryanto megkapná a szükséges támogatást, ha cserébe az autókon Indonéziát és az érintett vállalatokat reklámoznák.

Haryanto idén a Forma-1 elsőszámú utánpótlás-szériájában, a GP2-ben versenyzett, és három futamgyőzelemmel a 4. helyen zárt a tabellán.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!