Vágólapra másolva!
Több fiatal versenyző is pénzt ajánlott nekik egy tesztlehetőségért, de a csapat úgy érzi, nem sok értelme lenne részt venniük a kétnapos gyakorláson.

2015-ben két szezon közbeni tesztet rendeznek a Forma-1-ben, az egyiket a hétvégi Spanyol Nagydíj után, a másodikat pedig a júniusi Osztrák Nagydíjat követő héten. Az idény közbeni tesztek jó lehetőséget nyújtanak a csapatoknak arra, hogy futamhétvégék nyomása nélkül próbálják ki a fejlesztéseiket.

A barcelonai gyakorláson azonban nem lesz ott mindenki, a Manornál ugyanis úgy vélik, hogy hasznosabb munkára is költhetik a pénzüket. „Nincs semmink, amit tesztelhetnénk, ezért nem lenne sok értelme itt maradnunk" – mondta a csapat sportigazgatója, Graeme Lowdon a kedden és szerdán megrendezésre kerülő gyakorlásról. „Hasznosabban is el tudjuk költeni a forrásainkat."

A Manor nem lesz ott a barcelonai teszten Forrás: AFP

Lowdon szerint technikai szempontból semmit nem nyernének a teszttel, hiszen a tavaly is használt autójukat már jól ismerik, új alkatrészeket pedig nem tudnának bevetni. Az Autosport információi szerint több fiatal pilóta – köztük a GP2 egyik éllovasa - is megkörnyékezte a csapatot, és pénzt ajánlottak fel a tesztlehetőségért, de ez nem volt elég ahhoz, hogy a Marussia meggondolja magát.

„Valóban voltak ilyen lehetőségeink, de ez az időszak nem volt alkalmas erre" – mondta Lowdon. „A pénz jól jött volna, de az autók üzemeltetése is elég drága. Van egy világos tervünk, amit követni szeretnénk, hiszen más helyzetben vagyunk, mint a többi csapat."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!