Vágólapra másolva!
Néhány nappal a Le Mans-i győzelme után egy teljesen más autót kellett vezetnie, de végül problémamentes edzésnapot zárt. Most teljes mértékben a Forma-1-re koncentrál, utána jöhet az ünneplés a Porschéval.

Nico Hülkenberg a múlt hétvégén saját bevallása szerint is pályafutása legnagyobb sikerét érte el, amikor a Porsche színeiben újoncként megnyerte a legendás Le Mans-i 24 órás versenyt. A németnek nem sok ideje volt, hogy kipihenje a hosszú verseny fáradalmait, hiszen pénteken már az Osztrák Nagydíj szabaedzésein kellett a Force Indiát vezetnie.

„Délelőtt viszonylag sok időbe telt, mire újra hozzászoktam ehhez az autóhoz. Elég sok kört tettem meg egy másféle autóval" – utalt a Porsche 919-es hibrid prototípusra, amelyet Nick Tandyvel és Earl Bamberrel vezetett Le Mans-ban. „Utána viszont minden visszatért a normális kerékvágásba. Elég sima, problémamentes pénteki napunk volt."

Hülkenberg a múlt hétvégén nyert Le Mans-ban Forrás: AFP

Hülkenberg a szokásosnál előkelőbb helyen, hatodikként zárta a második szabadedzést, de tisztában van vele, hogy a Forma-1-ben jelenleg csak az utolsó pontszerző helyekért küzdhet. Alig várja azonban, hogy a nagydíj után rendesen megünnepelje a múlt heti győzelmét.

„Még csak néhány nap telt el Le Mans óta, ezért természetesen még mindig nagyon boldog és büszke vagyok. De most itt van dolgom, ezért most erre a nagydíjra koncentrálok" – mondta. „Miután hazaértem, a következő hetekben valószínűleg egyre inkább felfogom majd, mit értem el, és megpróbálom minél jobban kiélvezni."

„Szerintem a Porschéval a csapaton belül is szervezünk egy kis ünneplést, és erre nem kell a szezon végéig várnunk, sokkal előbb sor kerül majd rá" – mondta a német, akit a Forma-1-ben is nagy tehetségnek tartanak, de egyelőre még dobogós helyezést sem sikerült szereznie.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!