Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok viszont kevesebbet hibázik, és ezt a finn is tudja, mondta James Allison, a Ferrari technikai igazgatója. Tovább erősödik a Scuderia mérnöki gárdája.

A napokban dőlhet el Kimi Räikkönen sorsa, miután sajtóértesülések szerint a Ferrari egyre közelebb kerül ahhoz, hogy Valtteri Bottast szerződtessék a helyére, sőt olasz lapok azt is tudni vélték, hogy a Scuderia már le is igazolta a Williams finn pilótáját. Räikkönen tavaly alaposan kikapott Fernando Alonsótól, és az idén Sebastian Vetteltől is jelentősen elmarad, de James Allison, a Ferrari technikai igazgatója szerint ez nem azért alakul így, mert lassabb nála.

„Gyorsaságban nincs köztük különbség” – mondta az Autosprintnek. „Néha Kimi gyorsabb, néha pedig Seb. A különbség az, hogy Sebastian szinte soha sem hibázik. Az idén mindössze Bahreinben láthattuk, hogy ő is követhet el hibát, de azt a hétvégét leszámítva gyakorlatilag soha sem vétett egyet sem. Kiminek viszont volt néhány megingása, különösen az időmérőkön” – magyarázta a brit, aki Räikkönen jelenlétében is vállalná a véleményét, mert szerinte ezekkel ő is tisztában van.

James Allison, a Ferrari technikai igazgatója Forrás: Scuderia Ferrari

A Ferrari ígéretesen kezdte a 2015-ös szezont, Sebastian Vettel meglepetésre már a második futamon, Malajziában győzött, de azóta nem tudták igazán megszorítani a Mercedest. Allison szerint „talán” túl korán jött a siker számukra, de kijelentette, „a győzelmet soha nem lehet visszautasítani”, és elmondta, „alig várja, hogy újra átélje” a szepangi vasárnapon szerzett élményeit.

„Ha megnézzük, hogy mit értünk el a szezon kezdete óta, úgy látom, a munkánk jó eredményeket hozott. Körönként 1,5 másodpercet gyorsultunk az autót és az erőforrást érintő fejlesztésekkel. Ha fogadnom kellene a szezon második felére, azt gondolnám, hogy tovább fogjuk csökkenteni a hátrányunkat a Mercedes mögött, és jobban fogunk teljesíteni a Williamsnél” – mondta.

Az utolsó esély?

Bár az olasz sajtó szinte egyöntetűen Räikkönen menesztése mellett kampányol, a Maranellóban jó kapcsolatokkal rendelkező blogger, Leo Turrini kijelentette, „nincs aláírt szerződés Bottasszal”, és ezzel a La Gazzetta dello Sport is egyetért: „A (Magyar) Nagydíj mindig is fordulópontot jelentett a pilótapiacon, és a Ferrarinál ideje eldönteni, hogy ki lesz Sebastian Vettel csapattársa 2016-ban” – írták.

Nagy a mozgás a Ferrari háza táján, hiszen néhány napja az olasz lapok azt is fejtegetni kezdték, hogy Allison – állítólag 2016-ban lejáró - szerződését miért nem hosszabbították még meg. A brit szakember viszont kijelentette, hogy „még évekig a vállalathoz köti” a jelenlegi megállapodása, és az Autosprintnek adott interjújában azt is megerősítette, hogy a Mercedest elhagyó Jock Clear hamarosan átveszi a korábban kirúgott Pat Fry megüresedett helyét.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!