Vágólapra másolva!
Force India néven versenyez tovább az F1-ben a silverstone-i istálló, ami tavaly majdnem csődbe ment, az idén viszont szeretnének még jobban szerepelni, mint a 2015-ös szezon végén.

Egyelőre nem tűnik fel az Aston Martin név az F1-ben, miután a brit sportautó-gyár és a Force India nem jutott egyezségre, erősítette meg Otmar Szafnauer, a csapat ügyvezetője. A legendás brit márka tavaly nyáron kezdte el keresni az F1-es szponzoráció lehetőségét, és miután a Red Bullnál nem jártak sikerrel, a Force India átcímkézésén kezdtek el dolgozni. A szezon végére már közelinek tűnt a megállapodás, de az idén mégsem jön össze a név visszatérése.

„Nagyon hízelgő volt komoly tárgyalásokat folytatni az Aston Martinnal” – idézte Szafnauert a Sky Sports. „Fontos döntés számukra, hogy belépjenek-e az F1-be, és a Force India legyen-e partnerük. Az egyeztetések még folynak, de nem hinném, hogy 2016-ban már megtörténik (az együttműködés). Azt viszont soha sem tudni, hogy mit hoz a jövő. A kapuk nem zárultak be, de 2016-ban Force Indiaként folytatjuk” – jelentette ki.

A Force India egyelőre nem tűnik el az F1-ből Forrás: AFP

A Force Indiát tavaly igen kellemetlenül érintette, hogy korábban a Caterham és a Manor néven újjászületett Marussia is csődbe ment, így a beszállítóiknak előre kellett fizetniük. Alig készültek el új autójukkal, és végül csak az év második felében váltak versenyképessé, Sergio Pérez viszont egy dobogós helyet is szerzett nekik. „Ha minden jól megy, mindent ott folytatunk, ahol 2015-ben abbahagytuk” – mondta a román származású szakember.

„Erősen zártuk a szezont, és megtartanánk a versenyképességünket. A szabályok nem változtak jelentősen, csupán itt-ott módosultak, úgyhogy továbbra is azt a fejlesztési irányvonalat követjük, amelyet eddig is. A költségvetés terén remélhetőleg az idén télen kicsit jobb munkát végeztünk, ezért nem tervezzük, hogy az év közepére B változatot készítsünk az autónkból, és már az első versenyen beszállnánk a küzdelembe.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!