Vágólapra másolva!
Miután tavaly Van der Garde fordult a bírósághoz, most állítólag Sutil követel tőlük 3,5 millió svájci frankot.

Svájci lapértesülések szerint a Sauber az idei téli szünetet sem ússza meg anélkül, hogy egy korábbi versenyzőjével jogi vitába keveredne. Tavaly év elején Giedo van der Garde perelte be őket, miután a szerződését figyelmen kívül hagyva a Sauber Marcus Ericssont és Felipe Nasrt ültette az autójába, most pedig Adrian Sutil követel tőlük jelentős kártérítést.

A Neue Zürcher Zeitung azt írja, Sutil ügyvédei 3,5 millió svájci frankot (körülbelül 1 milliárd forintot) követelnek a Saubertől a zürichi bíróságon. Van der Gardéhoz hasonlóan állítólag Sutilnak is érvényes szerződése volt a 2015-ös idényre, de ő sem ülhetett autóba.

Sutil sem tudott békében elválni a Saubertől Forrás: AFP

Az újság szerint a Sauber azzal érvelt a bíróságon, hogy a 2014-ben náluk versenyző Sutilt a gyenge teljesítménye miatt küldték el, miután több büntetést is begyűjtött a versenyeken, időnként lefullasztotta az autóját, ráadásul egy sajtótájékoztatón a csapat teljesítményét is kritizálta. A csapat azt állítja, Sutil egy 40 millió svájci frankot fizető szponzort is ígért a Saubernek, de a támogatás végül nem érkezett meg.

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn nem nyilatkozott az ügyről, és Sutil is szűkszavú volt. „Nyugodt vagyok, mert nem tettem semmi rosszat" – válaszolta a Blick kérdésére.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!