Vágólapra másolva!
Felmerült, hogy az idény későbbi szakaszában ők is megkapják a 2016-os erőforrást, de mindkét fél tagadta a híreszteléseket.

A Toro Rosso az idény végén szakított az eddigi motorszállítójával, a Renault-val, és az idei évnek már a Ferrari partnereként vágnak neki. Az olasz gyártóval azonban úgy tudtak megegyezni, hogy nem a legfrissebb, 2016-os hajtásláncokat, hanem a 2015-ös specifikációt szerelhetik be az autójukba.

A napokban azonban felmerült, hogy a Toro Rossónak csak az idény első felében kell a tavalyi erőforrással versenyeznie, és néhány hónap elteltével ők is hozzájuthatnak a legújabb Ferrari motorhoz. Az Olaszországból indult találgatásokat azonban mindkét fél határozottan tagadta.

A Toro Rosso kénytelen lesz beérni a tavalyi motorral Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

„Ez nem is volt téma nálunk" – mondta Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke a Speed Weeknek. „Fogalmam sincs, honnan szedték ezt."

A Ferrari szóvivője, Alberto Antonini hasonlóan értetlenül állt a híresztelés előtt. „Még csak nem is hallottam erről a történetről" – nyilatkozta, majd hozzátette, az új erőforrás beszerelése sok gondot okozna a Toro Rossónak. „Nem lenne egyszerű egy más specifikációjú motort beépíteni az autóba."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!