Vágólapra másolva!
Így látja a wokingi csapat helyzetét egykori tesztpilótájuk, Pedro de la Rosa. Volt ellenfele, Felipe Massa intő jelnek tekinti a Mercedes eddigi formáját a barcelonai teszteken.

A tavalyi katasztrofális szezon után viszonylag jól indult a McLaren az idei teszteken, a futásteljesítmény terén legalábbis nagy lépést tettek előre, de a Honda erőforrás egyelőre továbbra sem tűnik alkalmasnak a futamgyőzelmek elérésére. Így gondolja Pedro de la Rosa, a McLaren korábbi tesztpilótája, aki még a Mercedes-korszakban szolgálta a wokingi istállót.

„A valós képet kell látnunk” – nyilatkozta a Radio Marca adásának.

Sokkal jobban szerepelnek, jól is kezdtek, és remélhetőleg a fejlődésük elég lesz a Q3-ba jutáshoz és a dobogós helyek eléréséhez” – mondta a spanyol pilóta, aki később a Ferrarinál is dolgozott, és meglepetésének adott hangot az olaszok szereplése láttán.

Az idei McLaren jobbnak tűnik a tavalyinál, de ez kevés Forrás: DPPI media/Florent Gooden

„Az idei szezon során szerintem négy autó fog rendszeresen futamokat nyerni” – jósolta. „A két Ferrari és a két Mercedes. Az viszont meglep, hogy egy olyan nagy csapat, mint a Ferrari, már ilyen korán felfedte a fegyverét, és remek időket futottak. Nem titkolnak el semmit” – magyarázta. A spanyol korábbi ellenfele, Felipe Massa viszont figyelmeztetett, a Mercedes továbbra is nagyon erős.

„Az autónk jobbnak tűnik a tavalyinál, de nem tudom, hogy gyorsabb lesz-e a Ferrarinál és a Mercedesnél” – ismerte el a Williams pilótája a Globo Esporte újságírójának. „Remélem, hogy a Ferrarival megküzdhetünk az idén. A Mercedes kérdéses, nem tudom. Nagyon erősek,

– festett borús képet a brazil versenyző.

„A pálya széléről láttam, hogy milyen versenyképes az autójuk” – mondta az Ezüstnyílról. „Gyors, nem csúszkál az eleje sem a hátulja, fékezéskor a kerekek nem blokkolnak. Semmi baj nincs vele. Úgy tűnik, nagyon könnyen vezethető” – foglalta össze a brazil, és honfitársa, a héten még a tavalyi Sauberrel tesztelő Felipe Nasr is egyetértett vele.

„Néztem az autókat a pálya közepén, és egy pillanatban (Sebastian) Vettel és a Mercedes közel jártak egymáshoz” – elevenítette fel.

Nem tudom, mennyi üzemanyagot vittek magukkal, de ugyanúgy közepes keverékű gumikkal mentek.” Massa az Autosportnak kijelentette, a Mercedes futásteljesítménye „nagy figyelmeztetés” a mezőny számára, „és azt mutatja, hogy megint nagyon-nagyon erősek lesznek.”

A McLaren a hétvégén is tesztel

A wokingi istálló a csütörtöki napot szinte teljesen kihagyta a hűtővíz szivárgása miatt, de szerencséjükre még hetekkel ezelőtt lefoglalták a barcelonai pályát a hétvégére is. Már most elhasználják mindkét "filmforgatási" napjukat, és maximum kétszer 100 kilométert tehetnek meg új autójukkal. Így legalább a jövő héten folytatódó éles tesztekre is felkészülhetnek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!