Vágólapra másolva!
A Mercedes támogatását élvező újonc szerint a brit kis csapat ideális hely a bemutatkozáshoz, és a Manor tulajdonosa is jó választásnak tartja a DTM bajnokát.        

A Manor megerősítette a német sajtóban már reggel elterjedt hírt, és bejelentette, hogy valóban a Mercedes protezsáltja, Pascal Wehrlein lesz az egyik versenyzőjük a 2016-os szezonban. Stephen Fitzpatrick, a csapatot tavaly a csődből megmentő, és azóta alaposan átszervező befektető szerint a német fiatal a korábbi teljesítménye és eredményei révén rászolgált a lehetőségre.

„Kis csapat vagyunk, amely nagy kihívás előtt áll az idén, ezért egy tehetséges és sikerre éhes versenyzőt választottunk, hogy elérjük a céljainkat a pályán. Pascal a magabiztos teljesítménnyel elnyert DTM bajnoki címével, valamint a Mercedesnél és a Force Indiánál teljesített tesztjeivel is meggyőzött minket. A Manor Racing tökéletes helyzetben van ahhoz, hogy Pascal már az első idénye alatt is nagy feltűnést keltsen" – nyilatkozta Fitzpatrick.

Stephen Fitzpartick, Pascal Wehrlein és Dave Ryan Forrás: Manor/Facebook

Wehrlein sorsa sokáig kérdéses volt, mert a Manor elsősorban szponzori pénzeket hozó versenyzőket keres, és a Mercedes motorokra váltó istálló üléseinek árai annyira felmentek, hogy eleinte úgy tűnt, még a stuttgarti autógyár is kiszáll a licitből. Miután azonban Kevin Magnussen a Renault-hoz igazolt, Wehrlein maradt a legsikeresebb jelölt, aki ráadásul a csillagos márka bizalmát is élvezi. A német pilóta a Manor eddigi eredményeinek ismeretében merész célokat tűzött ki maga elé.

„A Manor Racing remek hely számomra, hogy megkezdjem Forma-1-es pályafutásomat" – mondta Wehrlein. „A csapat kicsi, de nagyon elszánt, remélem, gyorsan megismerek mindenkit. Bár ez lesz számomra az első szezon az F1-ben, a célom az lesz, hogy segítsem Stephent és a srácokat a céljaik megvalósításában. Nehéz feladatnak ígérkezik, szerintem mégis a pontokra kellene hajtanunk" – vélte Wehrlein, aki köszönetet mondott a Mercedes-Benznek és Toto Wolffnak a támogatásért.

A Manorral története során eddig csak a tavaly elhunyt Jules Bianchinak sikerült pontot szereznie, neki is csak egyszer.