Vágólapra másolva!
Mark Smith fél év után döntött úgy, hogy hazatér az Egyesült Királyságba. A Sauber megsínyli az év eleji pénztelenséget.

Alig több, mint fél év után távozik a Sauber technikai igazgatója, Mark Smith. A brit mérnök korábban a Red Bull és a Caterham alkalmazásában is állt, tavaly júliusban szegődött a svájci istálló szolgálatába. A Sauber szűkszavú közleménye szerint Smith

Bár a közlemény erre természetesen nem tér ki, a kialakult helyzetet valószínűleg az okozta, hogy a Sauber csak késve fizette ki alkalmazottai februári bérét. Monisha Kaltenborn viszont azt ígérte, hogy márciusban már nem lesznek likviditási gondjaik, és a szezont is el tudják kezdeni a hétvégén, az Ausztrál Nagydíj helyszínén.

Mark Smith (középen) korábban a Caterham csapatát erősítette Forrás: Caterham F1 Team

„Nagyon sajnálom a történteket, és remélem, hogy senkit sem hoztunk nehéz helyzetbe” – nyilatkozta a csapatfőnök a svájci Sonntagsblick című lapnak.

– folytatta feltételes módban, és elismerte, hogy a fizetésképtelenséget az „erőfeszítéseink okozták, hogy az autót a rajtvonalhoz tudjuk állítani.”

Nem indul könnyen az év a Saubernél Forrás: NurPhoto/Joan Valls/NurPhoto/Joan Valls

Kaltenborn „hihetetlenül nehéznek” nevezte a szponzorkeresést, és rámutatott, hogy

Ezúttal sem hagyta ki az alkalmat, hogy az F1 pénzügyi és szabályalkotási folyamatait bírálja, szerinte műszaki szempontból az autók egyre bonyolultabbak és drágábbak, „aztán ott van az üzleti oldal is.”

A Sauber csapatfőnöke a tavalyi szezonra nem kevesebb, mint hat versenyzőt szerződtetett, egy évvel ezelőtt ebből lett is baja bőven. A svájci istálló később előleget kért Bernie Ecclestone-tól a jogdíjbevételek kifizetésével kapcsolatban, és a Force Indiával közösen panaszt is tettek az EU-nál az F1 ügymenetével kapcsolatban. Az idén a Sauber volt az egyetlen csapat, ami nem készült el az első tesztre az autójával, és a februári béreket is csak késve tudták átutalni a dolgozóiknak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!