Verstappen: Vettel remek példát mutat, Alonso nem lett nagyképű

Forma-1, Max Verstappen, Scuderia Toro Rosso, Ausztrál Nagydíj
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 18: Max Verstappen of Scuderia Toro Rosso and The Netherlands during practice ahead of the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 18, 2016 in Melbourne, Australia. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160318-00139 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A holland pilóta elárulta, kikre néz fel a jelenlegi mezőnyben, és arról is kifejtette véleményét, hogy szerinte miért nincs igaza az F1 nagy öregjeinek, akik szerint manapság túl könnyű F1-es autót vezetni.

Kamaszos lázadásával és látványos versenyzésével Max Verstappen gyorsan felhívta magára a figyelmet, ráadásul az idei szezonra megkapta autójába a Ferrari tavalyi erőforrását, ami további előrelépéshez segítheti.

az első versenyeken, hogy fontos pontokat szerezzünk” – idézte a Gazzetta World. „Tekintve, hogy milyen jól kezdtünk Ausztráliában, rájöttünk, hogy a Mercedes és a Ferrari mögött mi lehetünk a legjobb csapat.”

Bár sokan kételkedtek benne, Verstappen tehetségét és felkészültségét ma már senki sem kérdőjelezi meg, de a legutóbbi, melbourne-i futamon az is világossá vált, hogy még tanulnia kell, hogyan uralkodjon az érzelmein. Mérnökével többször is káromkodva méltatlankodott, ő maga viszont azt nyilatkozta, pontosan tudja, milyen fontos, hogy egy versenyző összhangban legyen a csapatával.

Verstappen nem néz fel senkire Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

„Azok a versenyzők, akik otthonosan érzik magukat a csapatuknál, és tudják, hogyan motiváljanak, mindig kiemelkednek számomra” – jelentette ki. „Erre (Sebastian)

és mindenki mással is az ő oldalán. Szerintem ez a szellemiség a legfontosabb a versenyzők számára” – foglalta össze a holland pilóta.

Verstappen továbbra is édesapja, a korábbi F1-es pilóta, Jos felügyelete alatt áll, és a Red Bull veteránja, Helmut Marko is rajta tartja a szemét. Ennek ellenére kijelentette, senkire sem néz fel, de az ellenfelei körében lát szimpatikus figurákat.

Annyira jól ment a Toro Rosso Melbourne-ben, hogy Verstappen a verseny elején még Hamiltont is maga mögött tartotta egy ideig Forrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

„Mindig kedveltem Fernando Alonsót, mert ugyanaz az ember maradt, aki volt, pedig nyert már néhány világbajnoki címet. Remélem, ez velem is így történik majd.

A gyakran hevesen viselkedő Verstappent, és spanyol létére kimért csapattársát, Carlos Sainzot a temperamentumaik különbsége miatt gyakran a McLaren egy legendás pilótapárosához hasonlítják, de a holland szerint

Egy másik élő legenda, Niki Lauda korábban úgy vélte, manapság túl könnyű F1-es autókat vezetni, de Verstappen nem értett egyet a korábbi háromszoros világbajnokkal. „Változnak az idők, és az emberek is fejlődnek. Mi mindenképpen jobb kondiban vagyunk, mint a versenyzők az ő idejében. A fiatalok majdnem minden sportban teret nyertek” – vágott vissza a 18 esztendős pilóta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!