Vágólapra másolva!
Tavaly többször is gondjuk volt a bokszkiállások során, megtalálták a megoldást. A vasárnap alakult a legsimábban számukra Melbourne-ben, de csak Massa lehetett elégedett.

Felemásan alakult a Williams számára az idénynyitó Ausztrál Nagydíj: a grove-i istálló vezető versenymérnöke, Rob Smedley elégedett volt Felipe Massa 5. és Valtteri Bottas 8. helyezésével, a finn viszont bosszankodott, mert a balul elsült időmérő és a futam előtti váltócsere miatt a mezőny sűrűjéből kellett rajtolnia, és nem tudott tiszta versenyt futni.

Smedley viszont úgy vélte, az Ausztrál Nagydíj „mindig furcsán alakul”, mert senki nincs igazán tisztában az edzés- és versenytempójával, ezért Williams a biztos pontszerzésre törekedtek, és a konstruktőri pontverseny összetett 3. helyén utazhatnak tovább Bahreinbe. Szerinte ezt annak köszönhetik, hogy a piros zászló alatt a közepes keverékű gumit választották, így előzhették meg mindkét Toro Rossót, amelynek pilótái még egyszer kiálltak a bokszba.

Melbourne-ben jól sikerültek a Williams kerékcseréi - még több kép a galériában! Forrás: LAT Photographic/Steven Tee

Az okos húzásnak köszönhetően a grove-iak mindkét pilótája csak egyszer cserélt kereket úgy, hogy közben folyt a verseny, még Fernando Alonso és Esteban Gutiérrez óriási balesete előtt. A Williams tavaly nem remekelt a bokszkiállások alkalmával, többször időt vesztettek a megszoruló kerekek vagy a lassú kerékcsere miatt, de Smedley szerint a szerelők ezúttal kitettek magukért.

emellett a stáb is csodás munkát végzett. Mindkét kiállásunk 2 másodperc környékén volt.”

A futam elején Massa remekül rajtolt, és rövid ideig még a későbbi 2. helyezett Lewis Hamiltont is maga mögött tudta tartani, de később kénytelen volt elengedni a futam végén a szuperlágyakon bombaformában hajrázó Daniel Ricciardót is.

Massa rövid ideig Hamiltont is feltartotta - kattintson a galériáért! Forrás: LAT Photographic/Steven Tee

Ettől függetlenül a brazil úgy vélte, „néhány pont begyűjtése mindenképpen jó szezonkezdetet jelent”, és ő is kiemelte, hogy ehhez az egykiállásos stratégia is kellett. Massa szerint csapattársa, Bottas is remek versenyt futott.

„Nyilvánvalóan nagyon nehéz hetünk volt” – nyilatkozta a finn, aki szombaton a 11. helyen kiesett Q2-ben, majd váltócsere miatt további öt rajthelyes büntetést kapott. „Ezek megpecsételték a sorsomat, a versenyem nem alakult olyan simán, mint reméltem, de így is mindkét autónkkal pontokat szereztünk.

Már most várom Bahreint, mert a mostani hétvégénél többre vagyunk képesek” – ígérte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!