Vágólapra másolva!
A Time magazin őt is felvette híres listájának 2016-os kiadására, konkrétan az „ikonok” közé, olyanok mellett, mint Leonardo DiCaprio, Usain Bolt és Adele.

Lewis Hamilton újabb megerősítést kapott arról, hogy „jobban népszerűsíti az F1-et, mint bármelyik másik versenyző", amikor a Time magazin beválasztotta a világ 100 legbefolyásosabb embere közé. A listát 2004 óta minden évben összeállítják,

Hamilton 2016-ban az „ikonok" kategóriában szerepel

olyanok mellett, mint a végre Oscar-díja színész, Leonardo DiCaprio, a híres rendező, Alejandro González Iñárritu, a népszerű énekes, Adele, valamint a legendás sprinter, Usain Bolt.

A magánéletét jórészt a nyilvánosság előtt élő Hamilton bemutatására a Time az 1970-es évek kétszeres világbajnokát, Emerson Fittipaldit kérte fel, aki azt írta, kezdettől fogva látszott rajta, hogy különleges. „Itt volt valaki, aki 22 évesen megkapta a létező legjobb autók egyikét, és a következő évben már meg is nyerte a világbajnokságot" – fűzte tovább Fittipaldi. „Ma ott van a sport ranglétrájának legtetején.

A határ a csillagos ég."

Fittipaldi szerint Hamiltont többek között az teszi különlegessé, hogy magabiztosságot áraszt magából, de egyben rendkívüli nyugalmat is. „Imádtam volna ellene versenyezni, mert óriási kihívás lett volna" – tette hozzá. „Úgy tűnik, semmivel nem lehet kizökkenteni, ami a harc során nagy mentális előny."

Hamilton Bahreinben hagyományos arab ruházatban tűnt fel Forrás: Mercedes AMG Petronas

A háromszoros világbajnok Hamilton – aki tavaly óta a nagydíjgyőzelmek számát tekintve a sport történetének harmadik legsikeresebb versenyzője Michael Schumacher és Alain Prost után – a magánéletével nem arat osztatlan tetszést, Fittipaldi szerint azonban a „kíváncsisága" is az erősségei közé tartozik.

„Sok időt fordított a különböző kultúrákkal való ismerkedésre, és az ő családi háttere is segített szélesebb körben vonzóvá tenni a sportot" – írta a brazil. „Lewis az egyik nap egy kínai divatbemutatón tűnik fel, a következőn Mexikóban tigrisekkel ölelkezik. Nem vagyok biztos benne, hogy én képes lettem volna így élni, és közben koncentráltnak maradni. Neki viszont sikerül."

Igaz, Hamilton a tavaly októberi USA Nagydíj óta nem tudott győzni.

Az utóbbi hat versenyt a csapattársa, Nico Rosberg nyerte meg, így ő 36 pontos hátránnyal csak a 2. az F1 egyéni összetettjében.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!